Брокат и пайети на наградите на Гилдията на филмовите актьори - какво се случи и кой беше удостоен със статуетка

Брокат и пайети на наградите на Гилдията на филмовите актьори - какво се случи и кой беше удостоен със статуетка
Снимка: netinfo

На червения килим се състоя феерия от брокат и пайети - актрисите, които присъстваха на церемонията, решиха да възвърнат разноцветните холивудски облекла, което контрастира с "черния код" на Златните глобуси. 

На 24-тите награди на Гилдията на филмовите актьори успяхме да се насладим на разнообразието от ефирни рокли и голи рамене.

Сред фаворитите ни са Никол Кидман със своята дълга рокля с пайети в цвят тъмен коняк. Холи Бери, която избра дълга рокля с презрамки, разкрояваща се с черен тюл.

Маргот Роби и винаги актуалните пера, които сякаш принадлежат на червения килим завинаги. 

Разгледайте повече снимки от церемонията в нашата галерия ТУК. ►►►

Никол Кидман получи наградата на Гилдията на филмовите актьори за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал.

На церемонията в "Шрайн одиториъм" в Лос Анджелис Кидман, която беше номинирана 10 пъти, първа получи приза за ролята си в "Големите малки лъжи".

Водеща на шоуто, в което жените бяха на главен фокус, беше Кристен Бел. 

Наградата за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал беше спечелена от Александър Сгарсгард, също за "Големите малки лъжи". В минисериала Никол Кидман се въплъщава в жена, жертва на семейно насилие, а Сгарсгард играе нейният съпруг.

награди звезди
Снимка: Getty Images / Gulliver

В категорията за най-добър комедиен сериал победи "Вице", с участието на Джулия Луис-Драйфъс, която спечели наградата за най-добра актриса в телевизионна комедия. 

Уилям Мейси от "Безсрамници" е победител в категорията най-добър актьор в комедиен сериал. 

Британецът Гари Олдман, който изпълнява ролята на Уинстън Чърчил във филма на режисьора Джо Райт "Най-мрачния час", спечели наградата за най-добър актьор.

Американката Франсис Макдорманд, изпълняваща главната роля във филма "Три билборда извън града", беше отличена като най-добра актриса. Филмът спечели наградата за най-добър актьорски състав - главната премия на Гилдията на филмовите актьори. 

Морган Фрийман се качва за първи път на сцена на 8-годишна възраст и още тогава решава, че иска да стане актьор. Над седем десетилетия по-късно 80-годишният холивудски ветеран е удостоен с приз за цялостно творчество от Гилдията на филмовите актьори.

Актрисата Рита Морено, която връчи почетната награда на Фрийман, определи ветерана в киното като велик актьор и много добър разказвач.

"Този човек е национално съкровище", заяви Морено.

награди звезди
Снимка: Getty Images / Gulliver

Благодарствената реч на Морган Фрийман беше кратка. От сцената актьорът сподели, че няма да се опитва да изрежда всички, на които дължи благодарност, просто защото не може да си спомни имената им. "За мен тази награда е повече от чест. Тя означава място в историята", каза ветеранът.

Зад сцената Морган Фрийман сподели, че в професионален план за него е било особено трудно в началото на 80-те години на миналия век.

"Тогава мислех, че моите 15 минути слава са изтекли. Трябваше да си намеря работа. Дори вече обмислях да се откажа, но точно тогава се случи нещо. Появи се Пол Нюман", спомня си Фрийман.

Съвместната им работа над драмата "Хари и синът му" (1984) се оказва повратен момент в кариерата на Морган Фрийман.

По-рано ветеранът сподели, че при евентуален провал като актьор, е мислел да стане шофьор. Това наистина се случва, но само на екран - във филма "Да возиш мис Дейзи". За ролята си Морган Фрийман получава номинация за "Оскар".

награди звезди
Снимка: Getty Images / Gulliver

Актьорът-ветеран преди е отличаван с призове за цялостно творчество от Американския филмов институт и Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда наградите "Златен глобус". Фрийман е номиниран за "Оскар" пет пъти. Печелил е най-престижното киноотличие за актьор в поддържаща роля за изпълнението си в "Момиче за милиони" (2004).

Сред предишните носители на приза за цялостно творчество на американската Гилдия на филмовите актьори са Деби Рейнолдс, Каръл Бърнет, Бети Уайт, Елизабет Тейлър, Сидни Поатие, Джордж Бърнс, Джеймс Ърл Джоунс, Лили Томлин.

Наградите на Гилдията на филмовите актьори се смятат за добър индикатор за успех преди церемонията по връчването на Оскарите, защото нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука. В голяма степен филмите и актьорските имена, които печелят "Оскар" преди това са били оценени високо именно на Наградите на Гилдията на филмовите актьори.

Разгледайте повече снимки от церемонията в нашата галерия ТУК. ►►►

награди звезди
Снимка: Getty Images / Gulliver

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Още интересни статии, които да прочетете:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти