Брад Пит спечели първия си "Оскар" като актьор и го посвети на децата си!

брад пит
Снимка: Getty/Gulliver

Брад Пит спечели първия си актьорски „Оскар“ - за поддържаща мъжка роля във филма „Имало едно време в Холивуд“ на режисьора Куентин Тарантино.

Малко категории на тазгодишните отличия на Академията за кинематографично изкуство и наука изглеждаха по-сигурни - Брад Пит наложи доминация в наградния сезон с превъплъщението си в образа на каскадьор на залязваща уестърн звезда (Леонардо ди Каприо).

Според критиците с образа на Клиф Бут Пит прави най-добрата роля в досегашната си кариера.

брад пит
Снимка: Getty/Gulliver

„Леко съм поразен“, сподели 56-годишният актьор, приемайки отличието си. „Благодаря на Академията за честта”, заяви Пит. „Тарантино доказа, че е оригинален, единствен и филмовата индустрия ще бъде много по-бедно място без него. Лео, винаги ще те подкрепям”, обърна се още актьорът към колегата си Леонардо ди Каприо.

Пит завърши речта си по много умилителен и сърдечен начин, с обръщение към децата си:

Това е за децата ми, които придават цвят на всичко, което правя в този живот. Обожавам ви.

Актьорът има 6 деца с бившата си съпруга Анджелина Джоли - Мадокс, 18, Пакс, 16, Захара, 15, Шайло 13 и Вивиан и Нокс на 11.

Брат Пит за първи път печели „Оскар“ като актьор, след като през 2014 г. получи приз на киноакадемията като продуцент на филма „12 години в робство“. В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля Пит се съревноваваше срещу Том Ханкс за „Хубав ден в квартала“, Антъни Хопкинс за „Двамата папи“, Ал Пачино за „Ирландецът“ и Джо Пеши за „Ирландецът“.

Наградата на киноакадемията бележи своеобразно завръщане в киното за Брад Пит след тригодишно отсъствие след провала на филмите „Съюзени“ (2016) и „Бойна машина“ (2017) и след период, в който актьорът играеше „лошото момче“ в развода си с холивудската звезда Анджелина Джоли.


Брат Пит за първи път привлича вниманието на публиката с малката си роля във филма „Телма и Луиз“ (1991) със Сюзън Сарандън и Джийна Дейвис. Кратката му поява на екран бързо го налага като секссивол. Актьорът получава ласкави отзиви за изпълненията си в „Там тече река“ и „Боен клуб“. Номиниран е за „Оскар“ за ролите си в „Дванайсет маймуни“, „Странният случай с Бенджамин Бътън“ и „Кешбол“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти