Един мъж на 53 - честит рожден ден на Асен Блатечки!

Днес своя 53-и рожден ден празнува вечното "лошо момче" на българското кино и театър - Асен Блатечки. От самото начало на кариерата си той печели сърцата на зрителите с уникалното си излъчване и интересните си роли и след повече от 20 години на сцената и на екрана, продължава да ни вълнува все така силно. 

Обикновено е свързван с кожено яке и кутия цигари, както и с още куп клишета, които той далеч не приема насериозно. 

Как се промени актьорът Асен Блатечки през годините

Асен  Блатечки е роден на 22 март 1971 година в София. Днешната българска звезда завършва испанската паралелка на столичната 8-ма гимназия. Седи на един чин с Наско от "Б.Т.Р.". Блатечки обаче признава, че не знае и една дума на испански. От чуждите езици говори само английски.

Асен е бил изключително диво дете, а после и тийнейджър. Благодарение на младите си родители той се научава да се оправя сам с почти всичко в ежедневието си. "Мисля, че са постъпили правилно с възпитанието ми - един мъж трябва да смогва сам да се справя с живота", обобщава актьорът.

Преди актьорството той се увлича от рисуването и от спорта. Тренира плуване, футбол, гребане, хандбал. В четири поредни години (от 1989 до 1992 г.) е шампион на България на Федерацията по традиционно карате. През 1992 г. кандидатства и е приет в НАТФИЗ, където учи актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Данаилов. Завършва през 1996 г.

Още като студент започва изявите си на театралната сцена с роли в постановките „Мяра за мяра“, „Побъркани от любов“, „Лазарица“, „Натрапницата“. Първата му режисьорска пиеса е „Побъркани от любов“, следват „За мишките и хората“, „Смях в залата“, „Роберто Зуко“,"За Господ-забранено!". Участва в много театрални представления — „Ричард III”,„Сватбата на Фигаро”,„Опера за три гроша”,„Майсторът и Маргарита”,„Кървава сватба”,„Трамвай „Желание”,„Кожа и небе“,„Змейова сватба“, „Търси се драматическа актриса“, „Самотният запад“, „Любовникът“, „Френският квартал“, „Омайна нощ“, „Жената над нас“, „Секс,наркотици и рокендрол“, „Мъжка забавачка“, „Бардак“, „Таванът“, „Американска мечта“, „Вражалец“, „Красотата ще спаси света“ („Идиот“), „Бившата жена на моя живот“ и други. Често се включва и в проекти на студенти от НАТФИЗ, НБУ и други.

Сравняват го с Ръсел Кроу, но истината е, че нашенецът има собствен чар и присъствие.

Снимал се е в много български и чуждестранни филмови продукции. Почитателите го познават от ролите му в „След края на света”, „Мила от Марс”, „Маймуни през зимата”, „Шивачки“ и др.

Как се промени актьорът Асен Блатечки през годините

От ролите му в сериали може би най-култовата е тази в "Морска сол". В последно време го гледаме в ефира на NOVA в сериалите "Клетката" и "Дяволското гърло: Есента на демона".

В момента актьорът има връзка с бившата банкерка Елеонора Янакиева. Двамата са заедно от близо 2 години. 

Блатечки е горд баща на две деца – Катерина, която следва в Англия, и по-малкия Борил, който учи в музикално училище.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.
          

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти