Специално

Геният, на когото не дадохме нищо: 11 странни факта за живота на Винсент ван Гог

Той е художник пост-импресионист, чието творчество е ограничено само до едно десетилетие. Въпреки това творчеството на Винсент ван Гог е оставило незаличима следа в света на изобразителното изкуство и е повлияло дълбоко почти всеки художник след него.

Филмът "Да обичаш Винсент", който можете да откриете в богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON проследява тревожното същестуване на холандския художник, както и неговите последни мигове. Лентата е революционна наслада за очите, пресъздаваща запомнящия се стил на Ван Гог. Пълнометражната анимация е рисувана ръчно от над 60 художника в Гданск, Полша и в студио в Гърция - това е първият филм от този тип в света. За продукцията от час и половина са нарисувани 65 000 маслени картини!

"Да обичаш Винсент" е своеобразно любовно писмо към гения на художника. Един филм от 21 век му отдава заслужената почит, която за съжаление не получава приживе.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM тук.

Въпреки сегашния емблематичен статут на произведенията му и мигновено разпознаваемия му стил, Ван Гог не постига слава докато е жив и умира, вярвайки, че артистичните му начинания са били нищо повече от провал.

Колкото и да е трудно за вярване, художникът е продал само една своя картина през 37-годишния си живот и е бил толкова беден, че е използвал случайни селяни вместо да плаща за модели. Поради същата причина толкова голяма част от работата му се фокусира върху цветя, пейзажи и, разбира се, автопортрети.

Животът и кариерата на Ван Гог са толкова уникални, че повече от век след смъртта му все още има факти за него, за които малцина знаят. Избрахме 11 от най-странните, но все пак верни факти за холандския постимпресионистичен художник. 

Можете да ги откриете в галерията тук:

11 странни факта за живота на Винсент ван Гог

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти