Задаваме ли прекалено много въпроси към партньорите си?

Задаваме ли прекалено много въпроси към партньорите си?
Снимка: netinfo

Има ли значение дали сме с някого за една вечер, за две, без сериозни намерения, задоволявайки чисто физическите си нужди, или намеренията ни са доста сериозни – какво количество въпроси са позволени? Има ли лимит?

Постоянно питаме. Защо? Къде? Как? С кого? Кога? Понякога това непрестанно търсене на отговори изморява. Абсолютно не означава, че стремежът ни да разберем случващите се неща е грешен или неправилен.

Могат ли въпросите да отблъснат човека срещу нас? Да! И то доста често. Някои хора не обичат да бъдат питани за какво ли не и то постоянно. Появява се страха от преминаването на границата на личното пространство. Макар стремежът на другия да е желанието да опознае партньора си и да разбере основни неща, свързани с предпочитания, желания и нагласи.

Дори и във връзките, които са с чисто сексуален характер, ние пак трябва да се опитаме да да разберем елементарните неща за човека срещу нас. Може да го/я познаваме като приятел/ка , но да си нямаме и идея какъв е той/тя в другия аспект. Все пак би било хубаво да знаем какво харесва, как го харесва и каква би била реакцията.

Девет от десет въпроса със сигурност са излишни, но как да изберем този един оставащ и да сме сигурни, че няма да провокира партньора ни в отрицателна посока?
Всеки от нас е различен и Слава Богу! Единият въпрос е подходящ за един и абсолютно неправилен за друг. Може би изборът ни трябва да е провокиран от интуиция, преценка или просто усещане.

Не си мислете, че човекът до вас ви задава въпроси, макар и много на брой, за да ви отблъсне от себе си или да ви краде от личното и толкова трудно досегаемо пространство.
Доста често въпросите са провокирани от съмнението, че ние - питащите, сме объркали нещо или казали нещо неправилно. Просто понякога оставаме погрешно разбрани.

Ако връзката между двама не е сериозна, но въпросите продължават да бушуват с пълна сила – то това означава интерес към вас. Това би предполагало положителна реакция от милите и страхуващи се да дадат отговор. Питането е знак на откритост, докато премълчаването, придружено със завъртане на главата в обратна посока, разкрива по-скоро страх.
По-лесно е да се упрекне някого затова, че прави нещата не по начина, по който на вас ви харесва. Дали обаче в същото време да не си зададем въпроса колко пъти сме били питани как предпочитаме даденото нещо...

Въпросите не са излишни и няма лимит за тях. От нас зависи дали ще замълчим, страхувайки се или неинтересувайки се от ситуацията. Премълчаването може да се определи не само като страх, но и като незаинтересованост, дори безразличие, а може и да е незнание или липса на отговор. Повечето хора не могат да бъдат спрени да търсят отговорите и не бива да бъдат съдени за смелостта им да питат.

Дали си струва да отговорите или просто да замълчите е ваш избор!

Автор: Янина Василевa

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти