За пътищата, знаците и хората

За пътищата, знаците и хората
Снимка: Thinkstock

Всички ние вървим нанякъде и по пътя си срещаме много хора, които също вървят в някаква посока. Въпрос на правилен избор, подходящо време и безброй други променливи е дали ще тръгнем заедно.

Хората казват, съдбата си знае работата, но нека не забравяме, че съдбата само ни посочва нещо/някой, а от нас зависи дали и как този фактор ще участва в нашия живот. И ако не стане, нямаме право да обвиняваме съдбата. Тя ни е показала Възможността...

Понякога странни съвпадения ни запращат за малко встрани от пътя и се оказва, че там има и други като нас, но един е по-специален и идва ред на променливите и знаците.

Ако променливите са се подредили правилно, знаците са тези, които ни подсказват следващия завой, отбивка, смяна на посоката или края на пътя. И отново е наша работа, а не на съдбата, да разчетем правилно тези знаци. А знаци има много, стига първо да искаме да ги видим.

Едва ли някой, виждайки табелата максимална скорост 120 км/ч, умишлено кара с 60 км/ч.

Тогава защо спираме? Защо се сърдим, че ни е страх от няколко неравности на пътя?

Съдбата си е свършила работата, дала ни е възможност да полетим, а ние сме тези, които избират дали искат да се издигнат високо или предпочитаме сигурността на правия, сив път с една лента...

Всички спираме когато видим знак "Стоп" на пътя, нали?

А защо, когато движейки се по магистралата на взаимоотношенията, профучаваме покрай първите десет "Стоп-а" и дори си затваряме очите, защото ако наистина ги видим, логично е да спрем?!

И защо пак съдбата ни е виновна, че подминавайки безброй предупредителни знаци, накрая се озоваваме никъде, даже и без резервна гума, защото сме загубили и нея в бясното препускане към един друг, неизбежен знак: "Път без изход"...

А колко по-лесно би било, ако шофираме внимателно, толерантно, без ненужни рискове и желание за надмощие.

Тогава и ние, и пътникът до нас ще сме в пълна безопасност!

Тогава ще имаме и време да се наслаждаваме на пейзажа около нас, радостно да приветстваме всяка спирка, а неравностите ще избягваме с лекота!

Когато всичко ти подсказва, че няма смисъл да се бориш вече, когато и разумът ти го крещи с пълно гърло, а ти упорито и саморазрушително вървиш напред въпреки всичко и всички... тогава и съдбата вдига ръце и се предава.

Автор: Гергана Церовска

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти