За онези, които озаряват света...

За онези, които озаряват света...
Снимка: Thinkstock

Има хора, които се помнят, просто се помнят! Има хора, за които казваме, светят с особена светлина! Най-често ги наричаме специални - усмивката им, присъствието им, разговора с тях са просто леки, задушевни –иска ти се да разговаряш дълго дълго с тях. Заразителни са с присъствието си. От тях лъха позитивна енергия, излъчват и даряват пространството със спокойствие, топлина и уют.

Има хора, които нищо не са ти направили - но появят ли се, носят напрежение със себе си и някак си не ти се ще да останеш на едно място дълго с тях. Тях избягваме.

Всеки един от нас през различни периоди от живота си среща хора, които не забравя. Помни ги и всеки спомен за тях се превръща отново във вълнуващо преживяване. Понякога срещаме даден човек само веднъж, но някак си с появата си вече е завладял съзнанието ни, сърцето и става незабравим. Те са може би ангели, които ходят по Земята, те са може би онези учители, които преминават през живота ни и оставят светлина след себе си. Всяка среща с такъв човек е ново начало-прелом в съзнанието и поведението ни.

Всеки в един момент казва и си припомня – „Той или Тя направи невъзможното, ако не беше той или тя, едва ли щях да преодолея това или онова..”

Специалните хора, са най-големият дар за преоткриването ни, за развитието ни, за израстването ни. Те са обикновени, но докосват по специален начин – тяхната енергия е силна и дълбока, тяхното поведение е скромно но и аристократично, тяхната изповед е поучителна и мъдра. Колкото и време да ги познаваме, колкото и време да общуваме с тях –тяхното присъствието е винаги някак си по-ярко, по-извисено. Карат ни да се чувстваме по-щастливи, по-значими, променят ни….

За всеки човек има няколко, които приема по-чувствително, по-различно с идеята, че те стоят пред тях с една глава по-високо, защото са открили тяхната светлина, енергия и топлина, която ги променя по някакъв начин, озарява пътя им и ги кара тях самите да се чувстват специални.

Автор: Н. Карагьозова- Нади

Още от Из Edn@

Усещане за любов...

Ще се срещнем... Но никога вчера. И след никое днес.

Най-страшно е онова, което трае вечно...

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти