За (без)отговорността в мислите

За (без)отговорността в мислите
Снимка: netinfo

Ходим с една колежка по пътя от метрото до офиса и си разсъждаваме рано сутрин за "нещата от живота". От дума на дума стигаме до темата за предстоящия й изпит и липсата на енергия и мотивация да се готви за него. Аз просто й казах: "Ами, материализирай си го!" При което тя ме погледна невярващо и само въздъхна: "Ех …". Не вярваше, че е възможно просто да си "материализираш" нещо, без да си се потрудил здраво за него преди това.

Замислих се - защо за човек му е по-лесно да вярва, че за всичко трябва си положил неимоверни усилия, за да дойде то при него? По-скоро ще повярваме, че хубавите неща трябва да се заслужат, трябва да се изстрадат, отколкото да приемем, че те ни се полагат изначално.

Дотолкова сме скъсали връзката с истинската си същност, че за твърдението "Мое право е да бъда щастлив" ще те заклеймят, в най-добрия случай, като "въздухар". Аз вярвам в това мое право да бъда щастлива, да живея живота си, сякаш всичко е възможно. И то Е възможно. Единственото, което ни пречи да превърнем света около нас в това, което ни се иска да бъде, сме ние самите.

Ние и нашите мисли всеки ден, всеки час, всяка секунда творим реалността си. И хубавите, и лошите неща са си наше дело. Неудобно е да приемем това за истина, защото в момента, в който го осъзнаем, се появява отговорността.

Ако наистина с мислите си ти създаваш, то трябва да си изключително внимателен какво мислиш. Нямаш оправдание за заядливите и завистливи хора около себе си. Те просто са огледалото, в което се оглеждат твоите чувства и настроения. И вместо да сме им благодарни за изхабената енергия да ни покажат какво в нас не е хармонично, ние сипем гняв, обиди и всевъзможен емоционален боклук.

Така ни е по-лесно. По този начин има причина извън нас, която е виновна за неприятностите, които ни спохождат. Получава се един затворен кръг, от който не можем да се измъкнем и все по-често в главата ни изниква въпрос: "Защо все на мен ми се случва това?".

Ами защото не си научаваш урока и ще продължи да ти се случва, докато не осъзнаеш истинската причина. Причината си ТИ. Да, неприятно е, защото в един момент всичко се прехвърля на плещите ти.

Трябва набързо да пораснеш и да осъзнаеш, че всичко е твоите ръце, но заедно с отговорността идва и свободата. Свободата да твориш. Никой не може да те спре.

Ако искаш днес да бъде най-прекрасният ден в живота ти, той ще бъде. Ако искаш всички да са мили и любезни с теб, бъди мил и любезен и ти (или поне бъди такъв в главата си). Ако въпреки това се появи някой, който да не се вписва в хармоничната ти реалност, радвай се.

Този човек ти идва на помощ, за да осъзнаеш къде в теб има чувства и енергии, които вече не са ти нужни, урок, който ти трябва да научиш. Как ще реагираш ти на тази помощ, можеш сам да решиш и отговорността си е напълно твоя.

Дали ще превърнеш всичко в любов, като го приемеш и благодариш, или ще подхраниш негативното отношение и то ще придобие още по-големи размери, си е твой личен избор и за резултата не можеш никого да виниш.

Преходът е труден. Иска ти се да се скриеш понякога, да си страдаш като жертва, от която нищо не зависи. Казваш си, че няма как да си отговорен за действията и настроенията на всичко около теб.

Вселената е едно голямо огледало и каквото й покажеш, това ти отразява. Щом тези хора са в твоята реалност, щом те са в огледалото, значи ги има и от другата страна. Как щеше да изглежда светът ни, ако всичко, което показваме, беше любов?

Вселената щеше да ни я върне обратно. Нямаше ли да е чудесно? Това зависи само и единствено от нас. От всеки един от нас.

В момента, в който поемем отговорност и контрол над мислите и чувствата си, реалността ни става с една идея по-добра, по-красива или каквато решим да си я направим.

Аз искам моята да е красива!

Автор: Маргарита Трайкова

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти