Притча за памперса в джоба или как се влюбих в мъж с дете

Притча за памперса в джоба или как се влюбих в мъж с дете
Снимка: ThinkStock

Предполагам всяка от вас ще се съгласи с твърдението ми, че не всичко в живота ни се развива според плановете и очакванията ни.

Всички жени си мечтаем за Него - Рицаря на бял кон, който ще дойде изневиделица, ще щурмува сърцето и душата ни и единственото му желание ще бъде да ни закриля и задоволява всяка една наша прищявка, на нас и само на нас.

С една дума – да бъдем най-важния човек в живота на някой, но не кой да е, а Мистър Съвършенство. Ако може да бъде главен инициатор на кулинарните уикенди и пръв желаещ в състезанието „Кой ще изчисти вкъщи след тежък работен ден”.

Е, дами, ще ви кажа нещо, но не, за да Ви подразня – аз познавам един такъв Мистър Съвършенство. Дори повече – той е човекът до мен.

Той е интелигентен, чаровен, с изключително висока обща култура, с добро положение в обществото, винаги забавен и оригинален. И ме обожава.

Всеки ден ми казва колко съм красива, как не е виждал по-невероятна жена от мен и често-често ме поглежда с онзи учуден поглед тип „Как въобще си ме харесала”.

Признавам си, аз съм глезена жена – носи ми кафе сутрин, готви ми и въобще – Мистър Съвършенство.

Само че има едно голямо НО – моят мъж-мечта си има дете…О, свети Покровителю на жените егоисти!

Тежък беше моментът, в който започнах да осъзнавам, че никога няма да заема заветното първо място в сърцето му, защото то вече беше заето и то с опция „ЗАВИНАГИ”, на всичкото отгоре – от най-чаровната млада госпожица на света, на цели 4 години.

И сякаш нищо не можеше да запълни празнотата в сърцето му, когато трябваше да я върне на майка ѝ.

Моментите на отчаяние започнаха да ме застигат все по-често – как е възможно да обичам някого толкова много, а единствената вечна мисъл в главата му да бъде…друг човек и тъгата по него!

Не помагат нито обожанието, нито грижите, нито вниманието, което му отделях – нищо! А след това идва и вината – колко лош човек трябва да си, за да ревнуваш от едно дете – едно беззащитно, крехко създание, което има нужда от баща си?!

Няма да крия, много пъти подлагах всичките си планове и мечти, свързани с него, на съмнение.

Някак си не ми се струваше честно да посветя цялото си съществуване на човек, за когото дори не бях № 1.

Винаги съм осъзнавала, че когато съм с някого и след време имаме деца, най-важни в живота ни ще бъдат те. Но да започна връзка от тази начална точка – не бях готова, исках го само за себе си

Един ден седях на дивана вкъщи, четейки книга, когато входната врата се отвори. Оставих книгата, погледнах към коридора и го видях – беше Той, прибираше се след цял ден, прекаран с малката („Цял ден - казваше той – а все едно бях с нея само минута”) – подгизнал от есенния дъжд, с мокра коса, разрошена в несполучлив опит да бъде подсушена.

Без да ме вижда, разсеяно свали обувките си и машинално извади сгънат памперс от десния си джоб.

И чак тогава ме забеляза – погледът му се спря на мен – изморен и тъжен.

Сякаш видът ми го накара да изпита доза облекчение, сякаш бях огънчето, нужно да запали макар и малки искрици в очите му. Липсвах му, обичаше ме, нуждаеше се от мен.

И тогава го видях – това беше моят Мистър Съвършенство – с мокра, рошава коса, с памперс в джоба, с цялата си бащинска загриженост към малкото създание.

Исках точно този мъж до себе си, и то с опция „ЗАВИНАГИ”! Аз бях заветния № 2 и никому не бих отстъпила мястото си!

Така че, мили дами, забравете всички захаросани истории за Рицаря на бял кон, преобърнал света, само и само да намери вас – единствената жена, имаща нужда от обгрижване!

Захвърлете всички обществени рамки, указващи ви точно как трябва да протече връзката ви!

В крайна сметка не другите хора, а вие живеете своя живот.

Вие сте тези, които биват обичани, които Го чакат вкъщи и карат погледа му да „оживява”. Бъдете силни и по дяволите – позволете си да бъдете щастливи!

Автор: Алекс Левичарска

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти