Пожелавам на всеки такава любов

Пожелавам на всеки такава любов
Снимка: netinfo

Не говоря за любовта към мъжа или жената, макар че някои са късметлии и ги спохожда такава безусловна и истинска любов към партньора, неподвластна на време, болка, недоимък, тъга.

Говоря за онази любов към човек, животно, планина, ако щете, която си остава завинаги. Тя те променя, прави те по-истински, по-щастлив. И с нея вече нищо няма да е същото.

Два пъти съм се влюбвала безусловно, дълбоко, разтърсващо и завинаги.

Първия път бях на 3 години – когато видях новородената си сестра. Малко вързопче любов, присвила очички и пръстчета, готова да ревне всеки момент. Тогава знаех, че каквото и да се случи, това човече винаги ще е в мислите и сърцето ми и винаги ще чувствам отговорна за нея.

Вторият път беше, когато прочетох „Хари Потър и философският камък”. Това даде тласък на манията ми да чета, чета, чета. Винаги чета поне две книги едновременно. Като вляза в книжарница, почти винаги излизам в книга. Сега, 12 години по-късно, книги имам дори по пода, а цялата харипотъровска поредица стои на почетно място – в превод и в оригинал.

Третият път беше, когато сестра ми даде живот  на прекрасно момиченце. Всеки ден си спомням, как първия гледахме с благоговение с малко страх това топче щастие да ни гледа  и се опитва да си разпери пръстчетата.

Такава любов наистина променя нещо в теб. Към по-хубаво.

Снимка: netinfo

Мечтая и аз да родя едно такова щастие. 

Пожелавам на всеки такава любов – малко същество, което протяга две ръце към теб и те гледа с възхищение отдолу нагоре; животинка, която те обича повече от себе си, високи върхове, на които като се изкачиш и погледнеш надолу, да си кажеш „Е, за тази гледка си струва да се живее.”

Снимка: netinfo

Потърсете я – тя е там. И в  платното за рисуване, в книгите на етажерката, в танца, в спортната зала, в мириса на окосена трева.

Автор: Маргарита Йпрданова

Още от Из Една:

Да бъдеш бременна или твоята нова професия

Мъжете били от Марс. А жените?

Няколко въздишки обич

Да си влюбен или обичан?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти