Лично, лудо и от сърце за майка ми - най-добрият ми приятел

Лично, лудо и от сърце за майка ми - най-добрият ми приятел
Снимка: Thinkstock

Знам че е клише да напиша, че "майка ми е най-добрият ми приятел", но наистина не виждам по-добър начин да се изразя.

Особено сега, когато вече достигам "христовата възраст", се чувствам все по-благодарна за всичко, което тя е направила за мен. Съставих си и списък с "почти всички" неща, за които ще и бъда благодарна.

1. Най-постоянният ми най-добър приятел.

Страхотно беше да не се налага да излизам от дома си и пак да съм с най-добрия си приятел. Разбира се, винаги можех да излизам с приятелите и съучениците си, но с тях никога не е същото. А в твое лице винаги имах някого с когото да си поговоря, да отида на пазар, да обядвам...да отида на кино и да гледам "Катерачът" със Силвестър Сталоун, сигурно затова ми стана любим.

2. Рамо, на което да поплача.

За всички онези пъти, в които ти се оплаквах безкрайно много, безкрайно дълго, съжалявах за безброй неща и за всичките пъти, в които ти ми каза, че ще се справя с всичко; че ще успея, че нещата, ще станат така както, аз искам.

3. Безкрайни екскурзии

Ти беше до мен не само в най-тежките ми мигове, но и във всички онези хубави мигове, в които всяко лято бяхме по планините, слушахме "100 години" на Д2 и се смеехме вечер до лагерния огън. Едни от най-хубавите ми спомени са свързани с теб.

4. Никога да не се отказвам

Никога не е сигурно кой ще остане в живота ми и кой ще си тръгне, но ти винаги ще си там и вечно ще съм ти благодарна за това. Никога не ме остави да се откажа от себе си и ти никога не се отказа от мен; страхотно е винаги да имаш поддръжник номер едно.

Снимка: Thinkstock

5. Чудесен ролеви модел

Сега знам точно какъв тип майка искам да бъда. Когато дойде денят да отгледам собствените си деца, ще го направя по начина, по който тя го направи.

6. Страхотен работохолик

Благодарна съм, че имам майка, която работи толкова усилено всеки ден. Тя ме научи, че мога да съм прекрасна майка и съпруга и въпреки това да имам прекрасна работа. Определено за много хора, това не е лесно, но тя направи така, че да изглежда по този начин, за което и се възхищавам.

Снимка: Thinkstock

7. Нейният характер

Всеки винаги ми казва, че съм точно копие на майка си и ако това е истината, аз считам себе си за една наистина щастлива жена. Възхищавам се на силата, достойнството, загрижеността, интелигентността, грижата за околните, чувството й за хумор, търпението, разбирането и професионализма й... мога само да се надявам когато един ден стана на нейните години да заприличам все повече на нея.

Мога само да се надявам децата ми да вземат поне нещичко от нея...

Снимка: Thinkstock

Спомените ми с теб ще са с мен през целия ми житейски път. Никога няма да забравя моментите, които сме прекарали заедно и винаги ще си спомням с умиление.

Казват, че "майката е тази, която може да заеме мястото на много други, но никой не може да заеме нейното място".

Обичам те, мамо, във всеки един ден!

Автор: Силвия Стаменова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти