Колко пъти може човек да се влюби истински?

Колко пъти може човек да се влюби истински?
Снимка: netinfo

Всеки има ученическа любов. О, да! Тя не се забравя и тогава си мислим, че краят на света настъпва с приключването на връзката. След това обаче завършваме и отиваме в университет. И ето - пак! Отново срещаме някого – пак сме влюбени и пак обичаме. Понякога тези връзки, макар и да сме по-големи, по-зрели, не приключват както сме планували.

Вместо със сватба, деца и дълъг семеен живот, всичко свършва с трудности, осъзнаване и впоследствие с поемане в различни посоки. И отново тръгнали да търсят тръпката, ние преследваме копнежа да споделим цялата тази любов, която изпитваме и носим в сърцето си.

Казват, че човек се влюбва веднъж в живота – истинската, чиста и неопетнена любов. Тази, която не може да се забрави, не подлежи на преодоляване и без нея няма утре.

Истинска ли е била ученическата ни любов, а тази след това, а след нея, а следващата?

Ако можем след всяка една да продължим и да забравим, да се изправим и да погледнем отново напред, да преглътнем болката и огорчението и да простим, то то не е било нещо непреодолимо.

Ако сме успели да превъзмогнем бившия и да ни потрепне коремчето отново, то това прави ли онази стара любов неистинска?

любов двойка зима коледа
Снимка: Thinkstock

Според мен се влюбваме "веднъж в живота" както се казва. И то така, че да не можем да дишаме след това, камоли да продължим напред – да няма преодоляване, да няма преглъщане, да няма светлина, да няма усещане, а само хладина и студ, само вятър и полъх на самота...

И след като съм успяла да продължавам след всички тези "любови", то значи истинската, реалната, чистата, вечната - ПРЕДСТОИ! Независимо колко наранени сме били, сърцето ни, мисля, е все още способно да изпита онова яко чувство на завършеност!

любов двойка зима коледа
Снимка: Thinkstock

Няма нищо по-хубаво от това да заспиваме усмихнати, да се чувстваме пълни с живот и да се раздаваме до безкрай.

Пък току-виж намерим човека, с когото да остареем и ще се сетим за всичко това един ден – денят, в който двамата с побелели коси и остарели лица, с крехки ръце и нежни усмивки, ще се разхождаме хванати под ръка, неспирайки да се подкрепяме дори и с бастунчетата, защото в очите ще видим, очите не остаряват – там времето пази своите тайни - там се пази всичко!

любов двойка зима коледа
Снимка: Thinkstock

Не спирайте да обичате – това означава, че живеете, а не просто, че съществувате!

Автор: Янина Василева

Очакваме и вашите авторски текстове на edna@netinfocompany.bg

Следвайте ни и в Инстаграм

Още по темата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти