Коледната изповед на Edna жена

Коледната изповед на Edna жена
Снимка: Thinkstock

Убедена съм, че всеки, дори да не e написал писмо до Дядо Коледа, поне наум е формулирал вече желаните неща, които мечтае добрият старец да му изпълни или донесе. Приятно е да очакваш да получиш нещо даром.

Но нека опитаме да обърнем фокуса: Какво ние можем да направим за благото на близките си и благоденствието на околните? Нужно ли е да разчитаме само на една нощ и на способността на позастаряващия добряк - Дядо Коледа?

Вярно, по Коледа се случват чудеса, но не защото има вълшебства, а просто защото отваряме сърцата си и решаваме да сме по-добри. Може би, за да подкупим и убедим Дядо Коледа, че заслужаваме щедри подаръци във вид на все желани от нас неща.

Преди Коледа у всеки се пробужда вярата, че може да бъде постигнато и невъзможното. Пожелаваме си неща, които дори ни е страх да изречем на глас – да открием любовта, да имаме свой дом, да имаме деца, да ни достигат парите и да имаме възможност за  почивка без ограничения...

Често Коледа е време за равносметки. Тогава надделяват мислите за неспазените обещания и несбъднатите желания.

Аз ви призовавам в този момент да си спомните поне три чудесни неща, които са ви се случили през 2013 година.

Може би става въпрос за повишение в службата, връзка с любимия, нов член в семейството, изпълнили сте успешно професионален проект, завършили сте образованието си, здрави сте, имате близки, които ви обичат.

Правилно, имате много поводи за гордост и радост, припомнете си ги! Не приемайте успеха за даденост! Поздравявайте се и празнувайте всяко постижение, дори да ви изглежда мъничко и нищожно!

Първата стъпка към изпълнение на желанията е тяхното дефиниране. Така че в дните до Коледа (а и след това) смело измисляйте желания, може някой друг да подпомогне тяхното изпълнение. 

Твърде вероятно е да намерите сили и възможности сами да ги изпълните. Не спирайте да мечтаете, силно да вярвате и желаете! Не вярвайте в чудесата, а бъдете убедени, че те съществуват!

И за да спазим стилистиката на традиционните пожелания за Нова година, нека има много здраве, късмет и просперитет. Дано ни съпътства неизменно личното и професионалното щастие.

Весели празници! Правете чудеса за себе си, близките и непознатите, с които съдбата ви среща. Има защо.

Щастието е безценно, затова трябва да го съхраним.

Автор: Анна Георгиева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти