Виното не се пие, а се споделя! И компанията е женска!

Богдана
Снимка: Личен архив

Богдана Трифонова

Предварително казвам, че “благодаря” на Стайнбек за цялата му книга "Тортила Флет", а в случая, най-вече за онзи любим откъс на 24 страница, където е описано духовното градуиране на два галона вино!

След поредната момичешка вечер, по повод рождения ден на една от нас, си помислих за това колко е хубаво да пия вино в женска компания. Дори смятам, че "вино" и "женска компания" се съчетават така добре, както си подхождат черен шоколад и портокал, отлежало сирене и зърно грозде, коричка топъл хляб и сочна маслина. Да не говорим, че виното и всички вкусни наслади не са създадени, за да бъдат консумирани от сам човек. Нали най-сладката част от удоволствието е когато чуеш нечие "Мммммм!" и да го споделиш? За мен обаче, споделянето се е получавало най-приятно,  когато аз и приятелките ми сме се събирали с няколко бутилки хубаво бяло вино.

Не искам да правя сравнения тип "мъжете - така, жените - иначе”, но в този случай те, мъжете, наистина губят по точки, защото ние, момичетата, умеем да споделяме виното по-сладко, по-емоционално, по-развълнувано, по-дълбоко, някак по…по-всякак!
Сигурна съм! Доказват го всички мои женски, винени срещи. Мога да потвърдя като направя опит за обобщение в една, подобна на стайнбековата, духовната градуировка на три бутилки вино изпити от пет момичета… И така.

Началото на първата бутилка.
Започва се с весели истории от близките дни, които не сме успели да си разкажем по телефоните, също безумни истории от близките дни, които сме забравили да си разкажем, когато сме се чули по телефоните, както и ужасни истории от близките дни, които сме споделили по телефона само с една от присъстващите, но сега трябва да кажем и на останалите. На втори план се говори за пътувания, дестинации, места и подобни свежи идеи. Промъква се темата за …някакъв митичен масажист. Става интересно и …започва да се очертава проблем!

Финалът на първата бутилка и началото на втората.
След всичко казано, проблемът не само се очертава, но и вече се вижда!
Проблемът е Той! В смисъл, че..Той е Проблемът! Следват всички разтърсващи истории за Проблемът -  за зависимостта ни от него, за непоносимостта ни към него, за тоталната ни правота във всяка ситуация и липсата на такава у майка му, за абсурдното неразбиране, за липсата на достатъчно внимание, за…”Как може такова нещо?!?”. Масажистът вече е основен персонаж! Междувременно се прави списък с филми, които не трябва да се пропускат, както и няколко задължителни книги. 

Финалът на втората бутилка и началото на третата.
Вечерта продължава със смях заради и въпреки Проблема, още истории за минали Проблеми и много смях през сълзи на предполагаеми сюжети с Масажиста… Това е онзи невероятно весел и избухлив момент, в който всички до една сме станали остроумни и зли, забавни и саркастични, адски привлекателни и малко страшни, с една дума – прекрасни. И ако точно тогава някой от Проблемите реши да изпрати извинителен, примирителен есемес или няма да получи отговор, или ще получи такъв, какъвто не желае! Второто е доста по-вероятно. А! И вече всички сме си записали телефона на Масажиста!

Третата бутилка свърши.
Останали са близо 10 супер важни, необсъдени истории.
Така е. Винаги ни е малко - и виното, и времето!
Затова, да - виното трябва да се споделя!
Трябва да се споделя с приятелки!
Трябва да е повече!
Трябва да е по-често!
Момичета, обичам ви!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти