Когато реалността е по-хубава от съня

Когато реалността е по-хубава от съня
Снимка: Thinkstock

Здравейте, преди време изпратих до вас статия, озаглавена "Не мисли за едно нещо и то ще стане" и за моя радост тя събра голям брой четения за отрицателно време. Това ме поощри да напиша още 2 статии, които споделям с вас и очаквам с нетърпение публикуването им в любимия ми сайт.

Поздрави,
Анелия Атанасова

Често насън ни се случват най-хубавите неща. Понякога в съня си сбъдваме най-големите си мечти, втурваме се в неща, за които нямаме смелост в реалния живот, объркваме нещата до последния детайл и те после в миг се нареждат от само себе си. Случва се в съня си да преживеем и най-големите си страхове, което ни дава идея как бихме реагирали, ако тези неща наистина се случат.

Понякога сънищата ни ни изненадват, изкарвайки на показ нещо в нас, за което дори не сме подозирали или пък проектират събития, които изглеждат толкова истински, че след това дълго не можем да се отърсим от "преживяното" и се чувстваме така, сякаш то наистина се е случило.

Сънищата са страхотен източник на информация – неподправен четец на нашите мисли и желания, страхове, надежди и тайни. Тях, подобно на детектор на лъжата, не можеш да ги заблудиш или преправиш по твой вкус. Хубавото е, че каквото се случи в съня, си остава в съня.

Но безспорно най-невероятното усещане е това да се събудиш и да осъзнаеш, че реалността, в която живееш, е по-хубава от съня. Дали ще е след някой разтърсващ кошмар, когато се събуждаш и се радваш просто, че си жив и всички твои скъпи хора са добре, или пък сънуваш, че си на работа, а се будиш и е събота.

При всички положения изпитваш облекчение и се успокояваш. Но има случаи, когато сънуваш нещо прозаично, будиш се и виждайки на какво място си, припомняйки си какво ти се случва в момента, какво изживяваш в реалния живот, си благодарен, че си се събудил, за да започне прекрасният ти ден. Такова е чувството, когато изживяваш красива любов или отмаряш на някое райско местенце, когато късметът е с теб в някое важно за теб начинание или когато си започнал нов етап в живота си, който те кара да се чувстваш удовлетворен.

Сънищата са прекрасни, особено когато се случват в реалността.

Автор: Анелия Атанасова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти