Нов етап в живота на принц Уилям

Вече ще прекарват повече време заедно
Снимка: Getty/Guliver

Вторият в реда за наследяване на британския трон принц Уилям напуска армията, за да се посвети на кралските си ангажименти и на благотворителна дейност, съобщиха от Бъкингамския дворец.

31-годишният херцог на Кеймбридж завършва период от над седем години и половина в редиците на армията, три от които като пилот на спасителен хеликоптер в базата на Кралските военновъздушни сили на остров Енгълси, в западната част на Уелс.

Той проведе последната си мисия във вторник и това даде повод на министерството на отбраната да припомни безупречната служба на принца, който осъществи 156 спасителни операции и се притече на помощ на 149 души, "често в момент, когато нямаше друга надежда".

"Неговият професионализъм допринесе пряко за спасяването на животи, често в най-трудни условия – било то в планините в северната част на Уелс или в бурното Ирландско море", заяви главнокомандващият Кралските военновъздушни сили сър Андрю Пълфорд.

Решението да напусне армията, определено като изненада от редица кралски коментатори, трябва да позволи на принца да поеме нови ангажименти в момент, когато баба му, 87-годишната кралица Елизабет II делегира все повече правомощия на сина си принц Чарлз, баща на Уилям.

"Той ще продължи да подкрепя работата на кралицата и на кралското семейство в страната и в чужбина в компанията на херцогинята на Кеймбридж", съобщиха от двореца Бъкингам. Бе потвърдено още, че Уилям ще се установи в лондонския дворец Кенсингтън със съпругата си Катрин и сина им принц Джордж Александър Луи, който се роди на 22 юли.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти