Каквото ми мислиш, това да те стига

Каквото ми мислиш, това да те стига
Снимка: Thinkstock

Няма българин, който да не е чувал поговорката "Каквото ми мислиш, това да те стига". Повод да се сетя за нея не е лошият вариант, в който повечето хора задълбават, притиснати от злоба, завист или по навик. Причината да се сетя за тази мъдра поговорка е поредицата от празници, които се нижат целогодишно около всеки от нас - рождени, имени дни на деца, близки, приятели и познати.

Още в еуфория раздаваме мартеници за Баба Марта и изричаме пожелания. Дори и националният ни празник е повод за размишление... А идва 8 март!

Замисляли ли сте се какво силно послание носят думите – изречени или изписани върху поздравителна картичка? 

И когато сте вложили цялата си душа в това, което казвате или пишете, бъдете сигурни - то идва от вас, за ваш приятел и близък, и ще се върне като бумеранг при вас. Вселената е необятна, но в нея има равновесие. Дори само този факт, самата мисъл, че това, което пожелаваш в този миг, по какъвто и да е повод, ще достигне до теб, поръчителю на поздрав, е достатъчно да се замислиш. Как го правиш – с любов, от сърце, или се чудиш какво да надраскаш, да смотолевиш или да попиташ чичо "Гугъл" какво предлага? Дали наистина това е начинът?

Давам повод за размисъл. От собствен опит.

Няма нищо по-хубаво от това да пожелаеш с най-искрени намерения на ближния си, а защо не и на непознат, всичко онова, което искаш да те стигне. А то със сигурност е здраве, любов, щастие, късмет, радост, благополучие, хармония в живота, свобода и простор на мечтите. И още много неща.

Затова пожелавайте от сърце, с любов, с отговорност. И ще откриете как около вас светът се променя към по-добро, как утрото е ведро и нещата се случват сами, как усмивката се отразява в човека отсреща. 

Каквото мислиш, това ще те стига!

Автор: Лиза Петкова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти