За какво мислят жените? Само за мода!

За какво мислят жените? Само за мода!
Снимка: Thinkstock

Жените мислят за мода по 91 пъти на ден или 30 дни годишно. Това е повече отколкото мъжете мислят за секс.

Старата поговорка, че мъжете мислят на всеки шест секунди за секс, е официално опровергана, показват данните, публикувани в списание "Sex Research".

Средностатистическият мъж мисли за секс средно по 20 пъти, а дамите - два пъти повече. Но, оказва се, че представителките на нежния пол мислят много повече за мода: девет пъти по-често, отколкото за плътски наслади; 91 пъти дневно – това е един път на всеки 11 минути и 23 секунди.

Експертът в областта на модата Марк Хейз коментира тези данни.

Макар тези цифри да звучат фантастични и преувеличени, изглеждат напълно логични, смята той. За разлика отпреди 15-20 години днес модата е станала част от начина ни на живот.

Тя е разпространена навсякъде – на рекламните билбордове, в списанията, по телевизията и интернет. Освен това жените започнаха да се обличат по-добре и все повече се интересуват от най-новите тенденции.

На участниците в анкетата е предложено да изчислят колко пъти са мислили за някоя дреха и аксесоар.

Резултатите от анкетата показват, че 10% от участващите жени на възраст от 18 до 25 години са мислили за дрехи повече, отколкото за каквото и да било друго. Въпреки очакванията, това не са обувки и чанти, а рокли.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти