Как се запознах с баща ви: Историята на Mина

Как се запознах с баща ви: Историята на Mина
Снимка: Thinkstock

Когато ти е писано да си с някого, рано или късно това наистина се случва. Със съпруга ми се познаваме от 21 години, заедно сме от 19, семейни сме от почти 18. Но мисля, че историята ни е започнала доста по-отдавна.

Родени сме на една улица, през няколко къщи. Във време, когато всички съседи се познаваха, бабите ни метяха сутрин тротоара пред входната врата, майките ни ходеха на кафе при комшийката в неделя, а децата играеха на „ръбчета“ между двата бордюра.

Живеехме на една улица, но не се познавахме. Когато той е играел на улицата, мен все още са ме возели в бебешка количка, а когато аз станах на възраст за игри, той явно вече е имал по-мъжки занимания.

Не се познавахме, когато той е ходел на тренировки по плуване при... майка ми. Тя работеше като треньор и тогава за него е била „кака Ани“. Как да знае, че след години кака Ани ще му стане тъща?!

Не се познавахме, когато тръгнах на училище, а класна ми стана неговата леля. Всъщност тя и на него му е била класна.

Не се познавахме, когато десетки пъти минавах покрай оградата на неговата къща, за да си купя дъвка от бакалията в края на улицата.

А после се преместих да живея на друго място.

Запознахме се преди 21 години и първата ни среща беше ужасна. Чудехме се за какво да си говорим, или по-точно той говореше, а аз мълчах и нямах търпение всичко да приключи. Затова е интересно, че две години по-късно той пак ме потърси. Втората ни „първа“ среща не беше толкова катастрофална и някак си нещата тръгнаха. Нямаше бурни страсти и разтърсващи чувства. Не мисля, че сме били силно влюбени, по-скоро постепенно се обиквахме, докато се стигне до решението да станем семейство. Решение май е точната дума, защото той просто ме попита и аз се съгласих.

Семейството ни скоро ще стане пълнолетно. През тези години станахме трима (дъщеря ни също е почти на 18), а после четирима (имаме си и 14-годишно момче).

Може би историята ни не е от най-романтичните, не е като излязла от роман или филм, но е истинска. И с годините става все по-хубаво.

Явно наистина ни е било писано да сме заедно.

Автор: Мина Кацарска

Тази история е част от играта ни „Как се запознах с баща ви“. Вижте повече за нея тук >>>

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти