Благодарна съм, че днес вали... Усмихвам се!
Снимка: netinfo

Благодарна съм, че днес вали... Усмихвам се!

Обичам да вали!

Обичам мириса на дъжда и шума от капките му, който успокоява със своята монотонност.

Обичам да вали, защото всяка падаща капка заглушава мислите ми. Завали ли, времето спира!

Става ми едно такова уютно и романтично. Бурята от емоции в съзнанието ми затихва.

Сякаш природата иска да се успокоя за секунда, да си поема дъх, да поплача с капките дъжд и да ми олекне, докато си припомня истински важните детайли.

Онези дребни на пръв поглед нещица, които успяваме да пропуснем и да приемем за даденост, бързайки от задача на задача, ден след ден, час след час, минута след минута...

Днес вали и си мисля, колко ли хора по света са отворили очи, скачайки от леглото като навити пружинки, планували старателно целия ден със задачи. Май всички имаме такива дни! 

Дни, в които се губим в ежедневието. A дали душата ни е съгласна с начина, по който сме планували деня си, а дали сърцето ни желае и има нужда от други ценни моменти, които може би сме пропуснали да включим в графика...

Затова искам да те помоля, ако си открил себе си в думите ми, утре недей машинално да ставаш от сън, щом чуеш алармата си. Отдели своите пет минутки за ПРОБУЖДАНЕ!

Снимка: netinfo

Пет минутки, в които да се вгледаш по-дълбоко в себе си и да се вслушаш във вътрешния си глас. Какво има да ти каже той днес, какво чувстваш, какво би искал да направиш днес за себе си и за тези, които обичаш и цениш, за да изрисуваш огромна усмивка на лицето си!

Дай си обещание да обичаш повече себе си и още утре да се събудиш пълен с благодарност и нетърпелив да посрещнеш капките дъжд!

Всеки ден е предизвикателство, възможност, начало. Всичко, което се случва, всеки, който идва или си отива от живота ти, има своето място и е причина да си стигнал точно до тук, до този момент, до това твое Аз.

А ако днес все още не си благодарил за това, което имаш и което предстои да извоюваш, бързо добави в безкрайния списък със задачи 10 минути, в които да погледаш дъжда, сгушен до прозореца с чаша ароматно кафе в ръка, да му се усмихнеш, щастлив, че си тук, че можеш да го видиш и чуеш да ромоли, да  го усетиш по кожата си.

Утрешният ден никому не е обещан, затова прегърни с благодарност  днешния!

Усмихни се!

Автор: Станислава Латева

Снимка: netinfo

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти