Горещият мачо Антонио Бандерас на 63!

антонио бандерас
Снимка: Getty

На днешния ден празнува един от най-горещите актьори в Холивуд, но по-важното е, че е и от най-талантливите. Честит рожден ден на неповторимия Антонио Бандерас!

Антонио Бандерас, с пълно име Хосе Антонио Домингес Бандерас, е испански актьор, продуцент и режисьор, носител на награда „Гоя“ и две „Европейски филмови награди“, номиниран е за „Сатурн“, „Еми“ и три награди „Златен глобус“. От 2005 г. има звезда на Холивудската алея на славата. 

Роден е на 10 август 1960 г. в Малага, Испания. През детските си години има желание да стане футболист, но се отказва, след като на 14-годишна възраст си счупва крака.

Прочетете ТУК най-забавните и вдъхновяващи цитати на актьора >>>

Когато се премества от Испания, за да прави кариера в Холивуд, не знае и дума английски. Налага му се да го учи в крачка, по слух. „А сега ме канят да участвам в озвучаване на хитови проекти”, шегува се по този повод Бандерас, който дава гласа си на Котарака в чизми във всички серии на „Шрек", както и в анимацията „Котаракът в чизми”.

антонио бандерас
Снимка: Getty

През 1996 г. Антонио Бандерас се развежда със своята съпруга Ана Леса след 8-годишен брак. През същата година сключва брак с актрисата Мелани Грифит. Двамата се развеждат през 2015 г.

Не се притеснява от старостта, напротив, приема я с присъщото си чувство за хумор и мъдрост. Въпреки бръчките по лицето му и среброто в косите, за разлика от повечето си колеги не предприема никакви опити да изглежда по-млад отколкото всъщност е.

„Остаряването е нещо напълно нормално. Доволен съм, когато хората казват за мен „да, поостаря, побеля!” В края на краищата и вие бихте се побъркали от този скапан етикет „латино любовник”. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти