Антонио Бандерас се укрива от миналото и още (Плейлистът на Edna #17)

Антонио Бандерас Пелйлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Вижте поредната доза нови музикални парчета и трейлъри от изминалата седмица, на които си струва и вие да натиснете Play ►

МУЗИКА

До Земята и обратно

Милениалите могат да тържествуват, защото две звездни имена от началото на хилядолетието обединяват сили за летен сингъл, който ни напомня, че всичко ще е наред. “Don’t You Worry” се казва новото парче на Black Eyed Peas и Шакира – за тях това може и да не е първата колаборация (през 2020 г. издадоха съвместното “Girl Like Me”), но този път са в компанията на диджей Дейвид Гета, който се грижи за ефирното денс звучене. Във видеото Шакира посреща рап звездите от Black Eyed Peas и няколко извънземни, идващи с мир, а след това се трансформира в едно от тях, за да потеглят отвъд Земята.

Нов поглед

Новият албум на Алис Мъртън, който трябваше да чуем още през 2021 г., излезе този юни със заглавие “S.I.D.E.S”. След като от него слушахме “Hero” (припомнете си тук), следващият сингъл на британската певица се казва “The Other Side” и заразява с победоносно настроение. История за преминаване от страната на щастието виждаме и в боготато на цветове видео, в чийто свят искаме да се пренесем веднага!

Нататък към лятото

По-рано тази пролет от Рут Колева чухме “Kiss My Attitude” (припомнете си тук), а следващият ѝ сингъл, с който посрещаме сезона, се казва “Moving On”. Безгрижното звучене е дело на тандема Георги Линев-Kan Wakan и Рейчъл Роу, работила и по текста. В кадрите на клипа виждаме Рут заедно с актьора Зуи Хашмонай в един летен разказ освобождаване от миналото и причистващата сила на едно лятно бягство, което слага ново начало.

КИНО

Втори шанс

Феновете на Джейн Остин могат да си отбележат в календара 15 юли, защото на тази дата в Netflix излиза „Доводите на разума“. В екранизацията по едноименния роман Дакота Джонсън играе главната героиня Ан Елиът, която е разубедена да се омъжи за капитан Фредерик Уентуърт (Космо Джарвес) заради скромния му произход. Години наред тя страда заради този свой избор, но когато обичаният от нея мъж се появява отново, младата жена с напредничаво мислене трябва да реши дали веднъж завинаги да остави миналото назад, отваряйки сърце за нов обожател, или да даде втори шанс на отдавнашната си любов.

По нови следи

Вторият сезон на комедийния криминален сериал “Only Murders In The Building” на започва на 28 юни, а ние можем да го гледаме в платформата Disney+, която стартира у нас преди дни. Селена Гомес, Стив Мартин и Мартин Шорт се завръщат в ролите на Мейбъл, Чарлз и Оливър, които последно оставихме в капана на ново убийство в дома им – многообитаваната нюйоркска сграда Аркония. За да разкрие убиеца и свали подозренията от самите себе си, детективското трио продължава със своя подкаст, а по пътя го очакват нова порция неподозирани улики. Сред новите попълнения във втори сезон са Ейми Шумър и Кара Делевин, които предстои да разберем как ще допълнят картината на пъзела.

Заради добрите стари дни

Скоро не сме гледали Антонио Бандерас в екшън, а в “Code Name Banshee” го виждаме в ролята на наемния убиец Кейлъб, който се укрива след като напуска работа за правителството. До него Джейми Кинг влиза в действието като протежето на бившия служител, познато с кодовото име Банши. След като тя предупреждава Кейлъб, че ловец на глави е нает да го елиминира, някогашните партньори се съюзяват още веднъж, за да се защитят от хората, които са изпратени да ги унищожат.

ОЩЕ

Когато испанска страст срещне френска изтънченост

Dior избра Площад Испания в Севиля за място, където да представи курортната си колекция за 2023. Страстно начало на шоуто дават фламенко звезди и 40 танцьори, които продължават с изпълненията си, докато 110-те визии на модния гигант са представени на подиума. За новата линия Мария Грация Киури е повлияна от традициите на Южна Испания и една от нейните фигури – танцьорката на фламенко Кармен Амая, която първа дръзва да облича мъжки дрехи през 50-те – идеално вдъхновение за дизайнерката, която пренася своята идея за андрогинна романтика в Dior откакто застана начело като творчески директор.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти