Новата трогателна семейна история на Хоакин Финикс и още (Плейлистът на Edna #30)

Плейлистът на Edna Хоакин Финикс
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Последните 10 дни бяха щедри откъм нова музика и кадри от дългоочаквани филми. Ето кои от тях ни развълнуваха най-много и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Класика в бъдеще време

След няколко отлагания завръщането на AББA вече е факт – легендарната шведска група издава първия си студиен албум от 40 години насам на 5 ноември. “Voyage” съдържа десет нови песни, а засега слушаме двата водещи сингъла, вдъхновени от житейското пътуване на бандата - “Don’t Shut Me Down”и “I Still Have Faith In You”, който пристигна с официален клип. В него освен архивни кадри виждаме и специално създадените аватари на Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид (или така наречените AББA-тари), които ще изнесат серия концерти в специално построена за тях арена в Лондон. Технологията пресъздава музикантите в пика на кариерата им през 70-те и макар че ще видим холограми вместо АББА от плът и кръв, това не пречи на билетите да се разпродават.

Нов сезон, нов хит

През юни чухме “Bad Habits” на Ед Шийрън (припомнете си тук), а тъкмо навреме за есента идва и следващо негово парче. “Shivers” е вторият сингъл от предстоящия албум на британеца, озаглавен в традицията на предишните музикални колекции. “=” излиза на 29 октомври, а дотогава се радваме на новото заразително парче, което разказва за тръпката да се влюбиш и е придружено от кадри, илюстриращи с хумор неловката страна на тази част от живота.

Сърцето на града

Лана Дел Рей продължава да бъде сред най-продуктивните артисти на нашето време – след като през март издаде албума си “Chemtrails Over The Country Club”, на 22 октомври вече очакваме “Blue Banisters”. В новия сингъл от него – “Arcadia”, чуваме Лана да пее за едноименен град в Калифорния, като не забравя и любимия си Ел Ей, чиито светлини виждаме по тялото ѝ. Между тези маршрути се развива сюжет за любов, порастване и раздяла, който може и да сме слушали преди, но е също толкова опияняващ, за да не ни омръзне.

Сага за огън и лед

Алис Мъртън беше в главите на всички ни през 2018 г. с дебютния си хит “No Roots”, а през тази година ни очаква и вторият ѝ дългосвирещ албум. Нов сингъл от него е “Hero” - история за конфликта между желанието да бъдеш нечий спасител и да нямаш нищо общо с него. Парчето е придружено от стилно драматично видео, в който емоциите ескалират бързо и приключват в пламъци.

КИНО

Код червено

Едно от дългоочакваните заглавия на Netflix за 2021 година ни развежда през различни точки от света по петите на най-търсените престъпници. Дуейн Джонсън е в ролята на агент Джон Хартли, който трябва да открие и задържи двама крадци, получили така нареченото „червено известие“. Но когато Хартли се опитва да обедини сили с единия от тях, за да издири другия, събитията поемат непредвидими обрати. Докъде ще стигне изобретателността на Райън Рейнолдс и Гал Гадот като професионални обирджии от двете страни на закона, ще видим от 12 ноември в платформата.

Време за артхаус

Първият пълнометражен филм на Хоакин Финикс след ролята на Жокера, донесла му „Оскар“, е нискобюджетната драма “C’mon C’mon”. Тук той играе радио журналист, който изгражда неочаквано дълбока връзка с малкия си племенник, изпреварил по зрялост своята възраст, докато двамата пътуват из страната. Черно-бялата лента започна фестивалния си живот през септември в Телурайд, Колорадо, и тепърва очакваме отзиви.

Между червеното и синьото хапче

„Матрицата: Възкресение“ ще се казва четвъртият филм от поредицата на Уашовски. Феновете може да си отдъхнат, защото вместо през април догодина, новата премиерна дата е 22 декември 2021. Стига пандемичната ситуация да не се влоши, по Коледа отново ще видим Киану Рийвс и Кери Ан-Мос в ролите на Нео и Тринити. Съдейки по първия трейлър, двамата са забравили един за друг и сякаш никога не са се срещали, но когато техните пътища се пресичат, на героите ще им се наложи да си припомнят общото си минало и на какво наистина са способни.

В кожата на призрак

В края на май видяхме първи кадри от „Снощи в Сохо“ (припомнете си тук), а новият трейлър на филма от Едгар Райт ни показва повече от мистериозната история. Елоиз пристига в английската столица, за да учи моден дизайн, и скоро открива, че в сънищата си успява да пътува до Лондон от 60-те години. Попадайки в тялото на изгряващата певица Санди, колежанката научава за убийство, което ще се опита за предотврати с риск за собствения си живот. Определяна като психологически филм на ужасите, лентата излиза през октомври (надяваме се, по екраните и у нас), а в ролите гледаме Аня Тейлър-Джой, Мат Смит, Томасин Маккензи и др.

ОЩЕ

Eдно момиче и сто милиона последователи

Всеки фен на Instagram и Зендая ще хареса пилотния епизод от новите видео серии на британския Vogue. Рубриката ни потапя надълбоко в звездни архиви от социалната мрежа, а първи гост е 25-годишната изпълнителка и актриса. Харесваме не само заради таланта и безупречния ѝ усет към модата, но и нейната неподправеност, която проличава и докато споделя историите зад по-популярните си публикации в Instagram.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти