Брус Уилис се бори с корумпирани полицаи и още (Плейлистът на Edna #23)

Плейлистът на Edna Брус Уилис
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Духовно пробуждане

Измина повече от година откакто Лени Кравиц издаде пореден сингъл, придружен от видео. След нежния “Ride” (припомнете си тук) е време на “Raise Vibration” - едноименното парче, озаглавило актуалния албум на изпълнителя, който излезе през (вече далечно звучащата) 2018 година. Посланието за единност и осъзнатост се допълва от кадрите сред природата на Бахамите – другият дом на Кравиц, заснети от фотографа Марк Селиджър.

Полет с вампир

През декември Ед Шийрън ни зарадва с неочакван подарък – песента “Afterglow” (припомнете си тук), сега англичанинът се завръща с “Bad Habits” – първия сингъл от предстоящия му пети албум. Денс-поп парчето може да не звучи като типичен Шийрън, но дори и тук той запазва от своята лиричност. Клипът ни пренася сред нощен град, завладян от пънк вампири със свръхспособности, сред които е и самият изпълнител. Розовият костюм и гримът му изчезват с появата на слънцето, когато обаче той е единственият оцелял – както и вероятно ще се случи и с “Bad Habits” дори след като се превърне в хит това лято.

Как да разпознаеш лъжеца

Проектът „Пеещи артист“ на продуцента Игор Марковски продължава с дует на актрисите Стефания Колева и Милена Маркова. Те влизат в ролите на две жени, които знаят кога да си отидат, щом не получават достатъчно любов. Текстът и музиката на „Аз бях дотук“ са на Петър Писарски от Атлас, а слънчевото видео е дело на режисьорския тандем Васил Стефанов и Стефка Николова.

КИНО

Жега, прах и гилзи

Модерният уестърн “The Harder They Fall” ни среща с две банди в търсене на отмъщение. Идрис Елба е Руфъс Бък, измъкнат от затвора благодарение на своите хора, начело с Реджина Кинг като борбената Труди Смит. Когато разбира, че врагът му Руфъс е на свобода, Нат Лав (Джонатан Мейджърс) организира своята компания, която трябва да се разплати с беглеца. Филмът на Джеймс Самуел, известен още като музиканта The Bullitts, изглежда стилен със своята визия и саундтрак, и ще можем да го гледаме до края на годината в Netflix.

Зад перфектната ваканция

„Белият лотус“ обединява историите на няколко души, избрали да прекарат лятната си почивка на Хаваите. От двойката, отбелязваща медения си месец, към който се присъединява неочаквано свъкървата, през баща, който се бори с рак, до служителя в хотела, на когото му е омръзнало от гости, но продължава да им се подмазва служебно, и т.н., минисериалът обещава да бъде социална сатира, която ни показва тъмните страни на идеалната фасада. Какви са те, ще разберем от 11 юли, когато Александра Дадарио, Дженифър Куулидж, Кони Бритън и др. се появат на екран по HBO.

Инстинктът не умира

Поредният екшън-трилър на Брус Уилис, излизащ директно на DVD през юли, се казва “Out of Death”. В него актьорът е бившият полицай Джак, чиято племенница Шанън (Джейми Кинг) става случаен свидетел на убийство, в което са замесени корумпирани ченгета. Идвайки на помощ, героят му ще направи всичко възможно, за да спаси нея и себе си в пустошта.

ОЩЕ

От мастилото към камерата и обратно

Почти години след премиерата на „Имало едно време…в Холивуд“ Куентин Тарантино издава и едноименен роман, основаващ се на него. Трейлърът за “Once Upon A Time In Hollywood: A Novel” показва и някои неразпространявани досега кадри от лентата с участието на Леонардо ди Каприо, Брад Пит и Марго Роби. В 400-те страници на първата книга с автор Тарантино ще можем да прочетем и още от замислената история, която преплита исторически събития от лятото на 1969 г. с такива от фантазията на режисьора, сценарист и продуцент.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти