Мисията на Орландо Блум в България, парижката любов на Лени Кравиц, обещанието на Доли Партън и още (Плейлистът на Edna #21)

Орландо Блум
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Парижка любов

Близо половин година след “Here To Love” (припомнете си тук) Лени Кравиц издаде нов сингъл от албума си “Raise Vibration”, който представи и у нас миналата година. “Ride” е зареден с характерното безгрижие на музиката му и топлата прегръдка на текста. Любовта от него изпълнителят изживява пред камерата, а клипът, нежен като песента, е сниман в Париж и провинцията.

Обещание за бъдещето

Световната кризисна ситуация вдъхнови Доли Партън да запише първата си нова песен от 2017 г. насам. В “When Life Is Good Again” 74-годишната кънтри изпълнителка събира мислите на хората в изолация, които си обещават да бъдат по-добри, когато отново се върнат към обичайното ежедневие. Клипът е заснет в условията на социално дистанциране и освен че в него се отдава на спомени с кадри от личния си архив, Доли отдава почит на служителите, без които обществото нямаше да функционира през последните месеци.

Лична битка

Мелани Си продължава да работи върху соловата си кариера - предишният ѝ сингъл “Who I Am” (припомнете си тук) е последван от ново заразително парче, което пак ни кара да танцуваме. “Blame It On Me” разказва за преодоляването на токсична връзка, а в клипа Спорти Спайс е героиня от видео игра, която побеждава съперника си.

КИНО

Крайм ноар

Едно от новите заглавия на HBO ни отвежда в САЩ през 30-те, когато страната се възстановява от Голямата депресия. 8-те епизода на сериала „Пери Мейсън“ проследяват работата на героя от заглавието (в ролята – Матю Райс) – адвокат и детектив, дело на писателя Ърл Стeнли Гарднър. От 21 юни ще гледаме как той поема най-мрачния случай в кариерата си до момента, който обаче може да му донесе изкупление.

Пънк на пътя

“Viena and The Fantomes” („Виена и Фантомите“) е историята на една пънк банда и хората, които тя увлича около себе си. Сред тях е Виена (Дакота Фанинг) - пътувайки заедно с групата, тя се озовава в любовен триъгълник между друго групи и музикант от „Фантомите“. Напрежението расте заедно с изминатите километри и едва ли всички ще стигнат до крайната дестинация. В ролите виждаме още Джон Бърнтол, Зоуи Кравиц като мениджъра на бандата и Еван Рейчъл Ууд като член на бандата.

На фронтовата линия

“The Outpost” („Предна стража“) се основава на едноименната книга с истински истории за американските мисии в Афганистан от 2009 г. Военната драма събира на едно място Скот Истууд и Орландо Блум, които представят ежедневната борба на войниците за оцеляване. По-голямата част от снимките на военната драма са правени в България, като засега знаем, че във филма участва и Алек Алексиев („Откраднат живот“).

ОЩЕ

Били срещу стереотипите

Дори да не сте фенове на Били Айлиш, това не пречи да оцените способността ѝ да побеждава системата на коварния шоубизнес (и колко тъжно е, че това изобщо се налага). Откакто е под светлините на прожекторите, 18-годишната изпълнителка носи широки и прикриващи дрехи, за да не привлича излишно внимание и критики върху тялото си, а да бъде ценена заради музиката си. Късометражният филм “Not My Responsibility” („Не е моя отговорност“) беше прожектиран по време на нейни концерти, а сега излезе и в интернет, за да чуят всички нейните мисли върху обществените нагласи, които никога не можеш да удовлетвориш – а и не бива.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти