Как да помогнете на детето да намрази училище още в първи клас

уичилище домашно
Снимка: iStock

Велина Томова

Първата седмица от новата учебна година вече измина.

Дворовете на хиляди училища в страната бяха огласени от неуверените гласчета на първокласниците, които до припадък рецитираха двете хитови стихотворения „Да си първокласник, то не е шега“ и „А от таз задача иде ми да плача“.

Още в първия ден на новото място децата бяха изтипосани в центъра на тържествата, защото единственото, което искаш, като идеш на ново място, е да си център на внимание.

След този първи паметен ден е съвсем нормално детето ви да е било леко изнервено, много плачливо, разлигавено или отчаяно и да иска да се върне в детската градина.

Ако това не е било достатъчно и детето ви не е намразило училището още през първия си ден там, имате шанс да го направите съвсем лесно.

Вижте как в галерията долу.

Не правете това, ако не искате детето ви да намрази училище още в 1-ви клас

Ако повторите точките по-горе едва 3-4 пъти, можете да сте сигурни, че детето ви ще намрази училището още преди есенната ваканция.

Ако сте се познали в горните редове и вместо да ви е станало смешно, сте се ядосали, припомнете си, че и вие сте били ученици (1) и (2) ученикът у вас е вашето собствено дете, което обичате и подкрепяте в най-предизвикателните му години.

Бъдете до него, вдъхвайте му кураж и му помогнете да намери своя начин за учене. Своя! А не вашия.

Още за училището:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти