Как да победим предучилищната треска на нашите малчугани

училище
Снимка: iStock

За много първолаци новото преживяване е вълнуващо, за други това, че времето за игри рязко ще намалее за сметка на океана от нов учебен материал е доста стряскащо събитие. Е, ако и вашите дечица са от втората група, вие като грижовни майки може да направите срещата на хлапетата ви с училищната среда доста по-приятно изживяване.

Нова дреха, нов късмет
Отиването на училище с нов тоалет ще бъде посрещнато доста по-дружелюбно като емоция от страна на вашия ученик. Дори и да не сте отделили бюджет за подновяване на гардероба, може да посетите някой магазин за втора употреба, в който много често се намират маркови, евтини и абсолютно запазени детски дрехи.

училище
Снимка: iStock

Разчистете пространство
По време на щурото лято (и не само тогава) децата ви със сигурност за оставили стаята си в пълен безпорядък. Отделете си свободни минути и заедно с тях почистете помещението и особено бюрото, на което е редно да прекарват все повече часове след 15 септември. Така самите те ще се чувстват много по-уютно и няма да се разсейват с хаоса около тях, докато подготвят поредния урок.

Влезте в работен ритъм
Ясно е, че през летния сезон децата са оползотворили напълно ваканцията и са лудували на воля, но не чакайте първия учебен звънец, за да ги аклиматизирате към новия по-натоварен ритъм. Поне 10 дни преди да започне училището ги карайте да си лягат навреме, а пък сутрин съответно да стават по-рано.

дете учене
Снимка: Thinkstock

Без подготовка не става
Този съвет ще бъде от полза за онези ученици, които са по-проблемни с адаптирането към учебния процес. Най-добре ще бъде, ако може да уредите среща с бъдещия класен ръководител на вашето дете, за да обясни в детайли правилата в училище, а вие като родители пък споделете с него/нея, ако имате някакви тревоги относно поведението на хлапето ви.

Големият ден настъпи
Превърнете първия учебен ден в едно своеобразно празнично приключение още с пробуждането на вашия малчуган. За целта му пригответе любимия десерт, а предната вечер пък му сгответе апетитно ястие. Отделете си повече време за разтоварващи разговори, припомнете си заедно веселите моменти от лятната ваканция и коментирайте колко нови и интересни приятели ще срещне детето ви през новата учебна година.

учене училище деца родители
Снимка: iStock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти