Завършваме 2023 с гръм и трясък: как ще се отрази на всяка зодия последният ретрограден Меркурий за годината

марс планета
Снимка: Thinkstock

Ами... какво да ви кажем, ще прекараме празниците под влиянието на ретрограден Меркурий. Последната ретро фаза на тази планета идва в края на годината и ще продължи от 13 декември до 2 януари.

За жалост, безгрижната енергия, която усещахме до момента, ще бъде прекъсната от "любимото" на всички астрологично събитие  - ретроградният Меркурий!

Обратният ход на Меркурий се оказва главният виновник за недоразумения, обърквания, измами, загубвания, провалени пътувания - с две думи: светът се обръща с главата надолу, а ежедневието ни тече като високо напрежение по оголен нерв.

Ретрограден Меркурий, разбира се, въобще не е толкова демоничен, той има своя дълбок смисъл и всъщност може да се окаже доста благоприятен за някои наши дела.

На 13-ти декември Меркурий бавно ще настъпи в земния знак на Козирога, където ще се задържи през следващите 3 седмици. Този период ще ни донесе нужната яснота, за да преследваме бъдещите си цели. Планетата на комуникациите ще насърчи всяка зодия да се фокуриса върху целите си и да започне работа по тях - точно навреме за новата година!

Този декември доста си прилича по миналогодишния, но очаквайте да се изправите и пред нови предизвикателства, докато обмисляте за какво съжалявате и възстановявате енергията си преди новата година. Съсредоточете се върху изграждането на структуриран, дългосрочен план, тъй като Меркурий започва своя престой в методичния и зрял Козирог още на 1 декември.

Ако сте се затруднявали с дисциплината до момента, ретроградният Меркурий ще ви донесе нужната стабилност (освен дозата хаос, която носи).

Ето как ще се отрази последният ретрограден Меркурий за годината на всяка зодия:

Завършваме годината с ретрoграден Меркурий: какво да очакват зодиите

Ако се чудите как да се справите с ретроградния Меркурий, ето няколко съвета:

Как да се справим с ретроградния Меркурий

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти