Таро-календар за месец юли

Таро-календар за месец юли
Снимка: koenigsfurt-urania.com

Илиaна Смилянова

За да опознаеш истински някого, тръгни с него на път.

Юли, месец летен и "горещ", ни провокира да излезем отвъд оградата на рутината, на свои навици, симпатии и антипатии, да надскочим свои подозрения, страхове и защити, за да открием нови пространства, възможности и гледни точки, да преживеем интересни, неочаквани и вдъхновяващи срещи – със себе си и своите "спътници".

 "Човекът е човек тогава, когато е на път." 

й
Снимка: koenigsfurt-urania.com

Пеньо Пенев

Прескочете защитната ограда на познатото и обичайното и последвайте желанието и страстта си. Разгорете вътрешния си огън, запалете искрата и у другиго. Използвайте нетърпението си, за да превръщате скуката в предизвикателство, да откривате приключенията не само когато сте на път, а скрити именно там, където се намирате сега, в този момент.

"Всичко, което човек прави без любов в сърцето си, е нечия програма." Анатолий Некрасов

й
Снимка: koenigsfurt-urania.com

Следвайте пътеката, по който ви води сърцето ви. Освободете се от механични, чужди и фалшиви думи, жестове, опиянения. Бъдете чувствителни за истинските (си) потребности и търсете естествен начин да ги удовлетворите. Преминете отвъд редуващите се объркващи ви емоционални приливи и отливи, възходи и падения. Гмурнете се в дълбокото на своя чувствен свят, за да изплувате обновени и оживотворени –  научили се да разпознавате и утолявате eжедневно жаждата на душата си.

"Никога не ще се разберем взаимно, докато не сведем речта си до седем думи." Х. Джубран

й
Снимка: koenigsfurt-urania.com

Умението да посрещаме смело предизвикателствата, да минаваме през стената на страха и гнева, да изразяваме и защитаваме ясно и смело своите позиции въпреки трудностите и съпротивите (външни и вътрешни) усилва жизнеността ни, силата и устойчивостта ни при разрешаване на актуални житейски задачи. Влагайте съзнателно и доброволно енергията си "за" вместо "срещу". Освобождавайте мислите и думите си от излишни и изтощителни противоречия и сблъсъци.

Всеки се грижи за важен участък от житейската нива, който е поверен именно на него.

й
Снимка: koenigsfurt-urania.com

Оценете почивката като важен етап от всяко пътуване, от всеки процес. Намерете вашето естествено съотношение между действие и бездействие. Не прибързвайте, но и не бъдете мудни; приемайте и следвайте естествения вътрешен ритъм на всяко нещо. Умножавайте "талантите" си, като посрещате и споделяте радостно предоставените по пътя възможности и блага – идеи, мисли, чувства, притежания... Тръгвайте, но и с радост се завръщайте – у дома, при себе си и съкровищата ви, които нямат стойност, ако не бъдат ценени и разгръщани.

"Да си човек е като да си странноприемница, към която всяко утро води нови гости... Благодари за всеки посетител, защото всеки минал прага ти е пратеник водач отвъд." Руми

Таро-архетип – Колесницата, четиримата Рицари.
Приказка – "Палечка", Ханс Кристиян Андерсен.
Филм – "Зоран, моят племенник идиотът", Италия – Словения, 2013.
Книга – "География на блаженството", Ерик Уайнър

й
Снимка: koenigsfurt-urania.com

*Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

>>> Изтегли своята таро карта на деня ТУК.

>>> Виж каква е таро картата на декадата ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти