Само една планета ще бъде ретроградна през април, но драмата и проблемите отново дебнат зад ъгъла

жена космос планета земя астрология
Снимка: iStock

Обзалагаме се, че самото споменаване на думата ретроградност ви е накарало да преосмислите цялата си вяра в астрологията, нали? Истината е, че ретроградните планети винаги намират начин да имат последната дума.

Същността на ретроградите обаче е много по-сложна от простото определяне на преживяването като нещо негативно. Всъщност има толкова много различни планети, които могат да се позиционират ретроградно и процесът винаги е напълно уникален и различен.

Всеки знае, че ретроградният Меркурий е пречка, но в крайна сметка този транзит кара въпросната планета да започне да се движи назад в типичното си пътуване през зодиакалния календар. Докато се връща назад, планетата има тенденция да извежда недовършени дела от миналото ви, които все още се нуждаят от грижи. Ретроградата също има силата да обърне типичната функция на планетата, измествайки влиянието си от външно към вътрешно. Когато прегърнете енергията на планетата по различен начин, тя има силата да ви отблъсне, но също така може да ви покаже нещата от напълно различна отваряща очите перспектива.

Таро за април: изобилието е зад ъгъла и ни чака нова посока

Ако определено не сте в настроение за ретроградни планети и проблеми, имате късмет. Само една планета ще бъде ретроградна през април и тъй като е външна, първоначалната ѝ промяна няма да бъде толкова забележима или пагубна. Въпреки това, само защото ретроградната бригада работи на минимум този месец, не означава, че хаосът не е по график.

Само 1 планета ще бъде ретроградна през април 2022, но това не е всичко

Този месец не само ще има само една ретроградна планета но и тя няма да бъде нещо, за което да се притеснявате. В крайна сметка този транзит дори няма да започне до 29 април, което означава, че няма да изпитате тежестта на неговата интензивност до следващия месец. Също така въпросната ретроградна планета ще бъде Плутон – планета на сътворението и унищожението, която върши някои от най-добрите си работи, докато е ретроградна.

Най-благоприятните дни през април

Плутон ще си почине от драмата, докато е ретрограден, като ви насърчава да работите върху възприемането на вътрешна трансформация, вместо да насилвате нещата извън вашия контрол. Въпреки че тази ретрограда ще окаже голямо влияние върху вас, има голям шанс да не забележите колко много сте се променили, докато не мине време. Този ретрограден Плутон, който се развива в амбициозния, упорит и кармичен земен знак Козирог, ще продължи няколко месеца, чак до 8 октомври 2022 г.

Месец април обаче непременно ще бъде бурен и то не е благодарение на някаква си обикновена ретрограда. Вместо това насочете вниманието си към слънчевото затъмнение в Телец, планирано да разтърси света ви на 30 април. В астрологията затъмненията са важно събитие, защото ви изправят лице в лице с вашата съдба. Ако случайно имате вашето Слънце, Луна или изгряващ знак в Телец, Лъв, Скорпион или Водолей, това слънчево затъмнение ще има още по-силно въздействие върху живота ви, така че бъдете готови.

Без значение какво се случва, доверете се на процеса. Затъмненията са маркерите на важни етапи в живота ви, така че имайте вяра, че всичко се случва точно както трябва. Прегърнете идеята, че тук може роля да има нещо много по-голямо от вас.

Разберете в галерията ни кои ще бъдат най-значимите астрологични събития през АПРИЛ:

Астро календар за април

Прочетете какво ви очаква през АПРИЛ:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти