Задават се Цветно пълнолуние и Полусенково затъмнение: ето за какво да внимавате в този кармичен ден

луна
Снимка: iStock

На 5 май ни очаква един много интересен ден що се отнася до астрологични събития. На този ден ще се случат две кармични събития, които имат силата и енергията да влиаят върху живота ни, а самата дата е един от опасните и неблагоприятни дни за месец май.

На 5 май ни очакват Цветно Пълнолуние и Полусенково затъмнение - две събития, които ще объркат плановете ни и ще ни поведат в неподозирани посоки.

Край на тунела от затъмнения

Като начало си струва да се отбележи, че това ще бъде денят, в който тунелът от затъмнения приключва. Точно преди две седмици имаше слънчево затъмнение, което послужи за начало на коридора, а сега той е към своя край. Полусянката на Луната ще премине в знака Скорпион, което ни говори за нейната повишена опасност. Много от събития на 5 май ще имат много силно, но отначало едва доловимо влияние върху бъдещето ни. Поради тази причина астролозите съветват да бъдете внимателни и добре да обмисляте всяка своя стъпка.

луна
Снимка: iStock

Цветна луна

Името "Цветна луна" за пълнолунието през май е измислено от индианците от Северна Америка - по това време започва сезонът на цъфтеж на континента. В други части на света пълнолунието през май се нарича по различен начин: китайците имат Драконова Луна, келтите имат ярка луна, за индианците чероки това пълнолуние е Луната на земеделието, в южното полукълбо я наричат Луната на бобъра. За нашите географски ширини, където цъфтежът също започва през май, индианското име е подходящо - Цветното (цъфтящото) пълнолуние.

Полусенково затъмнение

Това е едно от най-редките затъмнения. Явлението ще започне още в 18,14 ч българско време на 5 май, когато Луната ще започне да навлиза бавно в земната полусянка. Максималната фаза на затъмнението ще настъпи в 20,23 ч – броени минути преди лунния изгрев за София, което означава, че Луната ще изгрее със затъмнен горен ляв край на своя диск.

Майското лунно затъмнение изгрява в знака на Скорпион: ще ни послужи като важна трансформация и ще разкрие някои дълбоко заложени истини, които от известно време се канят да изплуват на повърхността. Започваме да разчистваме пътя към това, което наистина е предназначено за нас. Пълнолунията, по време на които има и затъменение са най-силние моменти, в които можем да създадем намерение за освобождаване от вредни навици. Също така, те са моменти, в които можем да възнамерим да се освободим от токсични или изчерпани взаимоотношения.

Ето за какво трябва да внимавате в този кармичен ден:

Пълнолуние и затъмнение в един ден: ето за какво да внимавате

 

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти