Ретрограден Плутон ще вилнее от 1 май до 10 октомври: какво означава това за всяка зодия

плутон
Снимка: iStock

Готови ли сте за ретроградния сезон? Защото мъничката, но могъща планета Плутон е на път да ни отведе на космическа разходка през нашите емоции. Ретроградният Плутон през 2023 г. започва на 1 май и ще продължи до 10 октомври, давайки ни цели пет месеца, за да прегледаме част от подсъзнателната работа, която сме вършили през последната година.

Плутон е най-отдалечената планета от Земята, така че ефектите от неговото обратно въртене са склонни да ни влияят на колективно ниво. Въпреки това, да знаем как ретроградният Плутон ще повлияе лично на всеки зодиакален знак е важно, тъй като тази мощна планета може да ни помогне да надникнем по-дълбоко в нашите умове и сърца.

Ретроградността на Плутон не бива да се превръща в повод за паника, но това не означава, че този период няма да бъде от особено значение. Като планета, която управлява дълбочината, алхимията и всички подземни неща в природата, голяма част от работата на Плутон в астрологията се извършва под повърхността - което означава, че неговите ретроградни периоди като цяло не са толкова външно разрушителни за нашето ежедневие. Транзитите на Плутон обаче все пак могат да имат мощен ефект върху нашата реалност, като бавно и деликатно пренастройват нашия вътрешен свят и обществото като цяло. Ретроградният Плутон работи тихо на заден план, за да обнови и пренасочи всичко, което се случва на Земята. 

Плутон наскоро влезе в знака на Водолей за първи път от повече от 200 години и активира критичния първи градус на този въздушен знак от 23 март, тихо въвеждайки нова ера на трансформация. Но точно както магията на Плутон отнема време, за да се материализира, така ще се случи и с пълното му преминаване във Водолей, защото планетата се връща обратно към земния Козирог на 11 юни. Плутон прекара последните 15 години в Козирог и този ретрограден цикъл ще гарантира, че наистина сме научили нашите уроци и сме готови да започнем да реализираме новото си Аз. 

жена космос космическо планета
Снимка: iStock

Плутон ще напусне знака на Козирога в края на 2024 г. По време на тази ретроградност Плутон ще бъде в тесен квадрат със Северния и Южния възел на съдбата – аспект, който достига своя връх на 28 юли, но оцветява целия транзит. Това ще катализира колективно преживяване на израстване, предизвиквайки ни да преодолеем основаните на страх ограничения в индивидуален и социален смисъл. Плутон също ще продължи да се хармонизира с духовния Нептун през цялата тази ретроградност, напомняйки ни, че можем да се доверим на нашите интуитивни сетива.

Плутон също така ще прави някои други важни планетарни връзки през своята ретроградност тази година. Обратното въртене ще започне с тристранен квадрат, включващ прекалено обичащия Юпитер и горещия Марс. Тази тристранна космическа връзка засилва амбицията и желанието за изобилие, но може да ни накара да прекалим в стремежа си към успех. 

жена космос космическо планета
Снимка: iStock

През юли и Меркурий, и Слънцето ще се изправят пред ретроградния Плутон, разкривайки скрита информация. Но докато достигнем последните седмици на ретроградността в края на септември и октомври, тези две небесни тела ще бъдат в хармония с Плутон, внасяйки яснота относно кризите на идентичността, които са били повод за драма в месеците преди това.

Нека се потопим направо в сърцето на ретроградния Плутон. Ето как ретроградното движение на планетата ще повлияе вашия зодиакален знак:

Какво ще донесе ретроградният Плутон на вашата зодия през 2023

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти