Какво разкрива асцендентът за теб и защо е толкова важен?

жена звезди хороскоп
Снимка: iStock

По-лесно е да помислим астрологията за измама, когато не сме запознати с нашата натална карта, планетите, техните разположения в домовете и общите им значения.

Макар тази мрежа да е трудна за разплитане, информацията от нея може да бъде ключът към по-дълбоко самоосъзнаване, смятат от EliteDaily.com. По-доброто разбиране на вашия изгряващ знак, познат повече като асцендент, и как той определя вашата личност и нагласа към живота е идеалното място, откъдето да започнем!

Скритата същност на всеки знак от зодиака >>>

Ако някога сте се чудили защо не се идентифицирате напълно със своята зодия (или слънчев знак), вероятно това е, защото се чувствате по-скоро като своя изгряващ знак.

Прочетете още по темата тук ► Защо характеристиките на зодията ми не съвпадат с мен?

Асцендентът бележи момента, в който душата е влязла в тялото ви, в момента, в който сте се родили – затова се смята, че той съвпада с началото на нашия живот. Изгряващият знак често се приема като „входна врата“ на вашата карта, защото той е символ на вашата личност, душевната ви мотивация, външен вид и др.

жена звезди хороскоп
Снимка: iStock

Това обаче не означава, че можем напълно да игнорираме слънчевия си знак, тъй като той все още играе важна роля, символизирайки нашето его и цялостна жизненост. От друга страна, изгряващият знак дава представа за това, което по същество мотивира душата ни и как реагираме на нови ситуации.

И така…

Кой е вашият изгряващ знак?

Вашият изгряващ знак, известен още като ваш асцендент, е зодиакалният знак, който се е издигал над източния хоризонт в момента, в който сте се родили, което го прави толкова уникален за вашите лични преживявания. Причината е следната: родените по време на сезона на Овена например, гарантирано са Слънце в Овен, но всеки от тях ще има различен изгряващ знак според времето на раждането си.

Ако не сте сигурни кой е вашият асцендент, можете да използвате калкулатор онлайн като този ТУК, който ще ви помогне да го изчислите. След като разберете точния си час на раждане и разполагате с наталната си карта преди това, ще забележите, че изгряващият ви знак се намира в първата къща на вашата натална карта.

Тъй като първият дом/изгряващ знак на даден индивид отбелязва момента, в който е роден, и личностни черти, той също може да опише и техния външен вид. Ако например сте с асцендент Лъв, вероятно имате лъвоподобни черти. Родените с изгряващ знак Лъв са склонни да имат красива коса, топло изражение и може би дори котешки черти. Може да звучи глупаво, но лъвът е част от семейството на котките и родените с асцендент Лъв определено притежават самоувереност и магнетизъм.

Разберете от галерията долу кои са най-често срещаните личностни черти, характерни за всеки асцендент!

Най-характерните черти според асцендента

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти