Три планети ще бъдат ретроградни през юни – ето за какви промени зоват

хороскоп астрология
Снимка: iStock

Юни се очертава да бъде доста по-спокоен месец в сравнение с последните два, но не е изцяло лишен от драма – в един момент този месец три планети ще бъдат ретроградни, разказват от Elite Daily.

Хубавото обаче е, че обратното движение при една от тях ще завърши още в началото на юни. Макар да носят хаос, ретроградните периоди са време за ретроспекция, размисъл и преоценка, като служат на по-важна цел.

Меркурий ще бъде ретрограден във фиксирания земен знак на Телеца през първите няколко дни на юни, но ще се върне към директното си движение на 3 юни, така че можем да въздъхнем с облекчение. Ретроградният Меркурий започна на 10 май, допринасяйки за проблеми в комуникацията, забавяне на планове и несигурност, що се отнася до прокарване на нови идеи напред.

Сатурн ще започне регроградното си движение във фиксирания въздушен знак на Водолей на 4 юни. То обикновено продължава много по-дълго от това на Меркурий, което значи, че ефектите му невинаги се забелязват веднага. Хубавото е, че през този период можете да преосмислите границите в живота си, за да сте сигурни, че те са в перфектна хармония със себе си – особено след като Сатурн не е бил ретрограден от октомври 2021 г. насам.

Последната планета, която ще бъде ретроградна през юни, е Нептун, планетата на илюзиите и несигурността. Тъй като е външна планета (намираща се по-далеч от Земята), нейният ретрограден цикъл невинаги е толкова очевиден, но от 28 юни до 3 декември ще внесе някои неясноти в дома, управляван от Риби във вашата рождена карта. Тъй като този ретрограден период е много по-дълъг от другите, ефектите със сигурност са доста бавни, но все пак може да ги забележите, особено ако имате планети Риби между 22 и 25 градуса в своята натална карта.

Вижте в галерията тук какво още ще ни донесат ретроградните планети през юни:

Как ще ни се отразят трите ретроградни планети през юни

Прочетете какво още ви очаква през юни:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти