Плодове, подходящи за мъже

Плодове, подходящи за мъже
Снимка: iStock/Getty Images

Свежите плодове са полезни за всички.

Но някои от тях може да се нарекат наистина "мъжки", поради ефектът, който оказват на здравето, настроението и естествено потенцията на силния пол.

От Kozmetikata.com разказват малко повече за тях.

Банани
Достатъчно достъпен и лесен начин за доставяне на радост. Буквално, защото в този плод се съдържат голямо количество хормон на "усмивките" – серотонин. Освен това са богати на фосфор, благодарение на който мозъкът работи по-активно. И в завършек на всичко, бананите се състоят от лесно усвоими въглехидрати, което ви дава отлично презареждане за 40-60 минути.

Ананас
Този плод помага на мъжете в профилактиката на сърдечно-съдови заболявания. За никого не е тайна, че след 40 години при мъжете се повишава рискът от инфаркт, инсулт, както и поява на тромбове в кръвоносните съдове. Това е свързано с голямото стресово натоварване в работата, употребата на мазна храна, алкохол и пушенето.

Снимка: iStock/Getty Images

Чаша свеж ананасов сок или половин ананас на ден, почистват стените на съдовете, разбиват излишните мазнини, помагат при храносмилането. По тази причина ананасът е популярен и като средство за отслабване. 

Грейпфрут

Той понижава кръвното налягане по време на климакса (да, и при мъжете също има климакс). Чаша свеж сок от този плод сутрин практически ви избавя от неговите признаци. Грейпфрутът помага и при безсъние, защото сваля нервното напрежение. В този случай е добре сока да се пие вечер преди лягане.

Снимка: iStock/Getty Images


Авокадо

Благодарение на високото съдържание на мазнини, този плод е най-висококалорийният плод в света. То е богато на ненаситени мастни киселини и антиоксиданти, които поддържат кожата опъната и младостта на кръвоносните съдове. Отличната профилактика при проблеми с кръвното налягане и сърцето.

Снимка: iStock/Getty Images


Грозде

Още при древните гърци се смятало за символ на мъжката сила. Китайци пък вярвали, че ако мъж на сън види грозде, значи ще получи пари. Гроздето съществено понижава киселинността на пикочна киселина, което улеснява работата на бъбреците, премахва стомашното разстройство, бори се астмата и повишава имунитета. 

Снимка: iStock/Getty Images

Също така гроздето е добре да присъства на романтичната вечеря, защото отпуска нервната система и повишава потенцията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти