Маски за лице за избелване и подмладяване

Маски за лице за избелване и подмладяване
Снимка: netinfo

След като ви запознахме с редицата полезни свойства на грейпфрута, е ред да ви представим и няколко домашни маски за лице, включващи този плод.

За избелване I
В три супени лъжици сок от грейпфрут се разтваря една супена мая. Бърка се добре до получаване на еднородна смес и се слага на парна баня, за да се загрее. Получената маска се нанася на лицето и шията за около 15 минути и се отмива с хладка вода.

За избелване II
Тя е много по-лесна от предходната и изисква просто да натопите нагъната на няколко слоя марля в сок от грейпфрут и да наложите на лицето за 10-15 минути. Измива се с преварена вода със стайна температура. Другият вариант е просто да почиствате сутрин и вечер кожата на лицето с памуче, натопено в сок.

Против бръчки
Една супена лъжица растително масло се смесва с две сок от грейпфрут, добавя се оризово брашно, докато се сгъсти. Всичко се разбърква добре и се полага на лицето. Държи се отново 15 минути и се отмива с топла вода.

Против бръчки II
Една супена лъжица месо от сърцевината на грейпфрута или изцеден сок се смесва с една супена лъжица фреш от моркови и същото количество сметана и оризово брашно.
Нанася се на лицето, но този път се остава да престои 20 мунити. Сваля се с памучен тампон, напоен в сок от грейпфрут. Когато нанесения сок изсъхне, се измива с хладка вода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти