Оцет за меки стъпала

Оцет за меки стъпала
Снимка: Thinkstock

След дълъг работен ден малката радост от това да си свалиш обувките, когато вече си у дома, е наистина несравнима.

Давали сме ви различни съвети за това как да си направите домашна спа процедура за крака. Сега ще ви споделим още една, която обаче включва оцет. Оказва се, че той се отразява много добре на уморени и отекли крака, помага за освежаването и възстановяването им.

От Buzzle.com споделят два метода за направата на ваничка за крака с оцет.

Първата е особено подходяща, когато след като продължително време краката ви са били стягани от обувки, имате чувство на тежест и болка.

Нужни са ви една чаша бял оцет (в краен случай може и с друг, какъвто имате у дома), същото количество английска и морска сол, половин чаша суха лавандула (може да я заместите с мента, ако ви се намира или с няколко капки етерично масло, ако нямате билки под ръка).

Затоплете вода до толкова, до колкото ще можете да търпите, когато потопите стъпалата в нея. Нивото на водата трябва да е относително до глезените. Сложете всички съставки вътре, настанете се удобно и накиснете краката си.

Останете така поне за 20 минути и се опитайте да релаксирате. След края на процедурата кожата на стъпалата ще е достатъчно омекнала, за да я изтъркате с подходяща пила за пети и да оформите педикюра, ако имате време и желание.

Ако не, е достатъчно и само да нанесете подходящ подхранващ крем с леки масажни движения.

Другата вана, която се отразява добре на стъпалата и може да си приготвяте винаги щом изпитате нужда, включва чаша бял оцет, топла вода и няколко капки ароматно масло по избор.

Накисвате краката за 45 минути. Тази терапия се отразява чудесно, ако имате проблем с миризмата на краката или страдате от гъбички.

Ако страдате сериозно от гъбички по ноктите на краката, можете да пробвате да ги накисвате сутрин и вечер в равно количество вода и оцет.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти