Още не е късно да изваете тяло за плаж

Още не е късно да изваете тяло за плаж
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Подготовката за плажа трябва да е започнала още през студените месеци и то не с купуване на бански от намаление (въпреки че е добра идея), а с редовни спортни тренировки.

Ако обаче сте си казвали „започват да тренирам и спирам сладкото от понеделник!“ и така цяла пролет, то сега сигурно се чудите дали към банския костюм да не си вземете и един хубав, голям шал, с който да се увиете (и скриете) на плажа.

Добрата новина е, че не всичко е изгубено! До официалното настъпване на есента на 20 септември, има почти три месеца – достатъчно време да се отдадете на всички летни забавления и емоции, които пожелаете.

Не е късно и за постигане на тяло за плаж, трябва само да се придържате към няколко простички неща.

Като начало – ограничете сладкото, най-вече бялата захар и увеличете водата – по 3 л на ден. Водата е сред най-добрите съюзници в борбата с целулита. Старайте се да следите по колко течности пиете на ден, като газираните, подсладени и алкохолни напитки е най-добре да избягвате.

Правете си фрешове, домашна лимонада (с повече прясно изцеден лимонов или портокалов сок, мента и по-малко захар), яжте диня и краставици (които съдържат над 90% вода), а алкохолът нека бъде под формата на чаша бяло изстудено вино привечер.

Ако сладкото ви е страст и изкушение, то си определете един или два дена в седмицата, в които да си го позволявате и то без да прекалявате с количеството (защото няма ефект в петък наведнъж да изядете всичките парчета торта, от които сте се лишавали през седмицата).

И стигаме до темата със спорта. Не е нужно да се потите часове във фитнеса, в който така или иначе не ви е комфортно да ходите. Съвсем спокойно можете да правите упражнения у дома, като можете да избирате между йога асани (вижте ТУК) и натоварване на конкретни проблемни зони (вижте ТУК). Спорт в леглото също е опция, за която вече ви писахме.

Вземете си въже и обръч и се занимавайте с тях по 30-40 мин на ден и скоро ще забележите разликата. И двете са добре забравени, но много ефикасни упражнения, които помагат за цялостно стягане на тялото, повишаване на тонуса и издръжливостта, а ако се комбинират с намален прием на калории, водят и до отслабване.

Преди да се появите на плажа, е добре да се погрижете и за тена си. Това не значи да отидете на солариум, а да ползвате отсега слънцезащитен продукт. Така ще избегнете момента, в който ръцете ви са няколко нюанса по-тъмни от краката.

Тайната на красивия бронзов загар е в равномерния тен, а той се постигна основно с правилната грижа.

Няма смисъл да ползвате автобронзанти, те ще направят кожата ви на петна. Слънцето е достатъчно силно, от нас зависи обаче да го превърнем в наш приятел, а не враг. Всички части от тялото, които са открити, трябва да бъдат намазани с продукт с spf фактор (най-добре 30, за лице може и повече).

И един трик – белият бански ще създаде илюзията, че имате повече слънчев загар.

Красив тен за цяло лято се постига само със слънчеви бани и ползване на слънцезащитен продукт.

Шапка и слънчеви очила ще допълнят визията ви по прекрасен начин, както и ще предпазят здравето и красотата ви от изпепеляващите лъчи.

Радвайте се на лятото и не позволявайте на нищо да помрачи настроението и усмивката ви smiley

Още по темата:

Подир сенките на слънцето
Задължителните летни продукти
Как да имаш прекрасната кожа, която заслужаваш
Знам какво ще направиш това лято
Три идеи за лесни летни прически

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти