Задължителните летни продукти

Задължителните летни продукти
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

В разгара на летния сезон със сигурност планирате лятната си отпуска и без значение дали е на море, планина или пътешествие до някоя мечтана дестинация, сандалите и банските в багажа са задължителни.

Замисляли ли сте се обаче какво се случва в козметичния ви несесер?

Ако там все още присъстват фон дьо тена и крема за лице от зимата, то е време да нанесете сериозни промени.

През лятото кожата, а и цялото тяло, имат нужда от специална грижа, която не трябва да се пренебрегва.

Има няколко неща, които са ви задължителни в горещите месеци и то не само да ги имате, но да ползвате.

За лице
Като начало хидратация за цялото тяло – лек лосион или масло, което да нанасяте след душ, докато кожата е още влажна. След което грижа за лицето – може да е крем, термална вода или дори натурално кокосово/какаово масло, изборът е ваш, но кожата трябва да се хидратира редовно.

Погрешно е схващането, че щом е топло и кожата се поти, то тя няма нужда от подхранване, напротив. Доброто овлажняване ще ви спаси от поява на бръчки, петна и повяхване на епидермиса.

За крака
Вечерно време преди лягане намазването на петичките с подхранващ крем е задължително. През лятото кожата на стъпалата е изправена пред сериозно изпитание. Лесно изсъхва и не само не изглежда добре, но и може да доведе и до болезнено напукване. Затова хидратирайте редовно. Различните пудри за крака също помагат в горещите месеци, за да предотвратите изпотяването и да ходите по-уверени и стабилни на летните си сандали.

За коса
За косата задължителен е балсамът. Слънцето изсушава косъма и го прави лесен за накъсване. Особено ако сте на морето, косата след всяко миене трябва да бъде качествено подхранена. Арганово или бадемово натурално масло също помагат и правят косъма здрав, като придават и разкошен аромат.

Макияж
Декоративната козметика трябва да е лека и може би по-пестелива. На пазара се намират различни вариации на фон дьо тен с лятна формула, които не „тежат“ толкова на лицето, а можете да ползвате и BB крем. Балсамът за устни е задължителен, тъй като кожата в този участък е изключително нежна и силното слънце бързо я съсипва.

За тяло
Най-обикновената бебешка пудра може да ви спаси от неприятното чувство на изпотяване на цялото тяло през летните месеци. Ако досега не сте пробвали талк за тяло, то сега можете да го направите и да прецените за себе си дали ви помага. 

Най-важното от всичко – слънцезащитни продукти! Те трябва да се ползват ежедневно, дори и да не сте на море или планина (защото слънцето грее еднакво силно и на плажа, и в града).

Всяка открита част от тялото трябва да е защитена с фактор между 30 и 50. Лицето и ръцете имат най-голяма нужда от защита, особено ако искате да ги запазите без пигментни петна, бръчки и други белези на старостта за по-дълго време.

Проверете срока на годност на продуктите, които имате от миналата година и ако той е изтекъл, ги изхвърлете без да се замисляте.

Да обобщим – хидратация с правилните продукти (крем, серум, масло) на лице, тяло, ръце и крака, по-лек фон дьо тен, балсам за коса, талк за тяло (срещу излишно изпотяване) и слънцезащите продукт с фактор между 30 и 50 за цяло тяло.

Както обичаме да ви казваме – здравето и красотата са във вашите ръце, пазете ги smiley

Още по темата:

Как да имаш прекрасната кожа, която заслужаваш
Знам какво ще направиш това лято
Три идеи за лесни летни прически
Важни въпроси за слънцезащитата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти