Как да имаш прекрасната кожа, която заслужаваш

Как да имаш прекрасната кожа, която заслужаваш
Снимка: Thinsktock

Лилия Огнянова

Лято, слънце, отпуска, море, планина, приятели, смях, емоции, горещи дни и прохладни нощи. Всичко сякаш е по-хубаво, когато е лято, нали?

То обаче си има и негативната страна – непрестанно изпотяване, по-често омазняване на кожа и коса, нужда от редовно и качествено обезкосмяване, риск от дехидратация и още по-голям риск от слънчево изгаряне.

Последното е особено опасно, тъй като не само може да остави спомен за цял живот под формата на неприятен белег, но и да доведе до различни кожни заболявания, като най-страшното от тях е ракът на епидермиса.

Добрата новина е, че можем да се предпазим успешно сами wink

Като начало лятото пийте повече вода. Два-три литра на ден течности (тук се изключват газираните и алкохолни напитки) трябва да поема тялото ви.

Слънцезащитните продукти от своя страна трябва да се превърнат за вас в нещо като дрехи – да не излизате от дома си без тях.

„Облечете“ кожата в защита и я предпазете от парещите „погледи“ на слънцето. Както и при дрехите, така и при козметиката, е важно да не се задоволяваме с лошо качество.

Това, разбира се, не означава да дадем маса пари за най-скъпия продукт, а по-скоро да се поинтересуваме кое наистина работи и се препоръчва като качествена грижа за кожата.

Когато имате правилната слънцезащита, ред е на нанасянето.

Знаете ли, че тялото се разделя най-условно на 8 части, които изискват специално внимание при нанасяне на слънцезащитен продукт?

Това са – глава (всички открити от косата части), шия, цели крака (отпред и отзад), цели ръце, гърди, корем, гърди, и дупе.

Всяка една част, която е открита, трябва да бъде прилежно намазана.

Когато сте положили слънцезащитен продукт равномерно по цялото тяло, се предпазвате и от получаването на неравномерен тен, който може да бъде истински досаден, да не говорим колко трудно се коригира.

И един лесен тест – натиснете с пръст кожата на предмишницата да речем и ако остане бяло петно от натиска, значи слънцето ви е дошло в повече за деня и е най-добре да се скриете от него, за да не изгорите.

Кожата е най-добрата „дреха“, която имаме и най-вече – която не можем да сменим. От нас самите зависи дали тя ще е гладка, нежна, красива, сияйна и без излишни “гънки“, които няма с какво да изгладим smiley

Още по темата:

Знам какво ще направиш това лято
Три идеи за лесни летни прически
Нокти в лятно настроение
Видео: Еволюцията на банските костюми
Банските на лято 2015 – от всичко по много

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти