Сияйно лице с минимум усилия

Сияйно лице с минимум усилия
Снимка: Thinkstock

Нищо не разкрасява една жена по-добре от красивата и чиста кожа.

Понякога обаче е нужно с помощта на малко козметика да помогнете на лицето си да изглежда по-сияйно.

С помощта на съветите от Allure.com ще ви дадем няколко трика как лесно да предадете свежест на лицето си.

Не е нужно да се покривате с дебел пласт фон дьо тен, за да постигнете задоволителен ефект. Колкото и качествен да е той или пудрата, когато се прекали с тях, те винаги се набиват на очи

Трябва просто кожата на лицето да е добре ексфолирана, за да няма излишни мъртви клетки и да е хидратирана.

Ако не искате, не е нужно да слагате фон дьо тен на цялото лице. Може просто да скриете някоя пъпчица или дребно несъвършенство, както и кръговете под очите, с помощта на коректор. Има основи за лице, които не са чак толкова покривни като фон дьо тена, но пък уеднаквяват цвета на лицето и придават приятен мек оттенък.

Може да нанесете основата или фон дьо тена с пръсти, като по този начин ще направите и своеобразен масаж на кожата и ще подобрите кръвообращението. Само не втривайте прекалено силно и не дърпайте излишно кожата.

Леките сенки в телесен цвят или с мек перлен нюанс са идеални за ежедневен грим, тъй като озаряват лицето, без да се набиват излишно на очи.

Малко спирала на горния клепач ще направи погледът ви изразителен, а гланцът за устни или блясък с розов или червен цвят ще ви предаде младежко излъчване. Тежките, плътни цветове и моливите за очи са по-подходящи за вечерен грим.

Ако кожата ви се омазнява лесно, то използвайте по малко пудра върху скулите, челото и върха на носа. Само трябва да знаете, че пудра се полага върху предварително почистено лице, за да изглежда по възможно най-добрия начин.

У дома може лесно да нанесете пудра на прах с помощта на голяма, мека четка. Препоръчително е да носите в дамската си чанта само компактна пудра, тъй като тази на прах може лесно да се разсипе и представете си какво се случва тогава.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти