Скъпа моя дамска чанта, готова си за лятото!

Скъпа моя дамска чанта, готова си за лятото!
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Дамската чанта е живо същество! Така беше заключила в любима моя статия от Edna.bg радио водещата Богдана Трифонова.

И не е ли наистина така? Неизменният аксесоар на жените има своя собствена душа, защото в нея на практика е събран целият живот на притежателката му.

Разказвали сме ви за десетки проучвания, свързани с дамската „спътница“ за рамо – като например: кои са най-странните неща, откривани в нея, колко трябва да бъде голяма идеалната такава, какво „разказва“ дамската ни чанта за нас като личности...

Ако през по-студените месеци в дамската ни чанта старателно сме прибирали шапка, шал, чадър и ръкавици, заедно с още един милион дреболии, без които обаче не можем в ежедневието, то днес заедно ще се опитаме да я преподредим и да я настроим на режим лято.

Ето какво задължително трябва да имаме на Edna ръка разстояние – в динамичния ден или докато сме на почивка:

♡ Заменете червилото с безцветен гланц за устни със слънцезащитен фактор. Топлото време изисква по-лека козметика върху кожата ни, която обаче да ни предпазва от слънчевите лъчи. Особено деликатната повърхност на устните ни.

♡ Водата е най-добрият ни приятел. Колкото и да е голяма дамската чанта, със сигурност можете да намерите в нея място за една малка бутилка, в която да си носите вода – 330 или 500 мл. Използвайте пластмасова такава или си вземете малка термо чаша, която ще я поддържа охладена.

♡ Слънцезащитен крем вместо фон дьо тен. Разбира се, можем да се доверим и на BB крема с фактор за слънцезащита. Съветвам ви да изберете такъв с по-висок фактор (най-малко 30 SPF, а най-добре 50 SPF), особено за зоната на лицето. То ще ви бъде благодарно за тази грижа.

♡ Шапката и слънчевите очила са задължителен „дует“ за вас. През онези части от деня, когато слънцето е най-силно, винаги е добре в дамската чанта да носите калъфа със слънчеви очила и да ги използвате при разходки на открито. Очите ви ще познаят разликата. Не се срамувайте да слагате и шапка за превенция от слънцето – по-спортна, с козирка, или по-елегантна, капела, подберете я според тоалета си.

♡ Скъпо, дневниче... Лятото е прекрасно. Затова съвсем спокойно можете да носите малък джобен тефтер и химикал, с които да описвате всички горещи емоции, които преживявате. А и никога не знаете кога може да ви се наложи да дадете телефонния си номер на някой симпатичен непознат.

♡ Оставете тъмните гримове и сенки за зимата. Лятото е весел и жизнен сезон и сме сигурни, че вашите близки и приятели ви харесват повече естествена и лъчезарна. Направете погледа си магнетичен единствено с цветен молив за очи и спирала. Всичко друго е излишно.

Още няколко хитри идеи: дръжте под ръка малък флакон с термална вода за освежаване на лицето в горещи мигове, капки за овлажняване на очите, ако навън е много горещо, малък рол-он дезодорант против изпотяване.

Заредете тези принадлежности в дамската си чанта и бъдете спокойни, че освен щастливо и незабравимо, лятото ви ще бъде и безопасно, дори и в екстремни ситуации.

И последно – не носете твърде много вещи в нея. Дамският аксесоар през лятото трябва да е лек, удобен и практичен. Оставете се страстите и емоциите да изпълнят живота ви, вместо излишните предмети – чантата ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти