Не пренебрегвайте сушените плодове

Не пренебрегвайте сушените плодове
Снимка: Thinkstock

Сухите плодове са вкусни, лесни за намиране и удобни за хапване на крак, когато бързате да изпълните ежедневните си задачи.

Освен всичко това те могат да бъдат и много полезни за вас. Ето с какво.

Стафиди
Те сякаш са най-разпространени и любими на всички. Стафидите помагат в борбата срещу остеопорозата, тъй като са богат източник на минерали и намаляват загубата на костна тъкан при жените. Може да прибавите шепа стафиди в купичка кисело мляко и да закусите с тях. Така ще сте сигурни, че сте си набавили много от необходимите ви за деня полезни вещества.

Фурми
Те са сладки и много бързо засищат. Имат нисък гликемичен индекс, което ще рече, че отделят бавно захари и ви поддържат енергични за по-дълго време. Може да ги комбинирате с малко орехи, но внимавайте да не преядете с фурми, тъй като са доста сладки.

Сушени боровинки
Както дамите добре знаят, тези плодове са чудесен лек за инфекции на пикочния мехур и сходни проблеми. Сушените боровинки са богати на проантоцианидини, които представляват антиоксидантни вещества, непозволяващи на различните бактерии да се прикрепят към стените на пикочните пътища и да образуват инфекции. Хапвайте редовно по шепа сушени боровинки и ще забележите разликата.

Сушени череши

Те са прекрасен лек срещу подагра и артрит. Освен това действат благотворно срещу болки в мускулите, което означава, че след натоварена тренировка може да хапнете малко сушени череши срещу мускулна треска. Освен това не са така сладки, както повечето сушени плодове.

Сушени кайсии

Вкусни и полезни, особено ако страдате от високо кръвно налягане. Те са изключително богати на калий, така че не пропускайте да ги включвате по-често в менюто си.

Смокини

Много вкусни, много полезни! Сушените смокини са препоръчителни за всички, които страдат от анемия. Освен това са много богати на желязо, което ги прави препоръчителни и за вегетарианци. Консумирайте ги с чаша прясно изцеден сок от портокали или грейпфрут, които са богати на витамин С. Именно този витамин помага на организма да усвои по-лесно и бързо желязото.

Сини сливи
Полезни, вкусни и с дъх на Коледа. Сушените сливи ще ви помогнат да възстановите физиологичните си процеси, като ходене до тоалетната, ако имате проблеми с това.

Единственото условие със сушените плодове е да не бъдат излишни подсладени, тъй като по този начин се превръщат в нещо като бонбоните – сладки изкушения, които вредят на здравето и фигурата ни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти