Защо някои части на тялото ни отслабват по-бързо от други

Очакван резултат след толкова усилия
Снимка: Thinkstock

Да – наистина, когато човек следва режим за отслабване, в организма действа механизъм, който е свързан с хормоните. Тренировките например са форма на стрес за тялото. В отговор на това в него започва да се отделя повече адреналин.

Той освобождава заключената в мастните клетки енергия, като по този начин ни помага да се адаптираме към натоварванията. Съществуват зони, където клетките моментално реагират на поведението на адреналина, но има и такива, които са по-устойчиви на неговото въздействие, пише "Здраве.bg".

Най-податливи се оказват мастните отлагания по корема и талията. От тях можем да се отървем най-лесно. Но излишните сантиметри по ханша и бедрата се премахват много по-трудно. Тази разлика специалистите обясняват с факта, че зоната на корема е богато снабдена с кръв, а в областта на бедрата кръвотокът не е толкова активен и затова адреналинът "стига" до там по-трудно.

С този проблем можем да се справим най-добре с помощта на още повече редовни физически упражнения, които подобряват кръвоснабдяването и на тези зони, заключват експертите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти