Захар, но не за ядене

Захар, но не за ядене
Снимка: Thinkstock

Не си падате по сладките неща и не обичате захарта? Е, вече нямате подобно оправдание за липсата на буркан, пълен със захар у дома.

Разберете колко изненадващи и неподозирани начини за употреба има още тя (освен за похапване) и ще останете удивени!

• Захарта поддържа откъснатите, натопени във ваза, цветя по-свежи за по-дълго. Това става като разбъркате 3 супени лъжици захар и 2 супени лъжици оцет във ваза с топла вода. Едва тогава поставете красивия ароматен букет. Захарта подхранва стъблата, докато оцетът спира образуването на бактерии.

• Сладките кристалчета помагат за изпирането на зелени петна от трева. Смесете малко захар с топла вода, докато сместа се сгъсти. После поставете консистенцията върху петното. Нека сместа седи на петното в продължение на около час-два, а след това изперете дрехата, както обикновено.

• Захарта облекчава болката при изгорен език. Случвало ли ви се е да отпиете глътка твърде горещо кафе и целият ви ден да е подчинен на това неприятно чувство? Обсипете езика с кристалчета захар или поставете бучка захар на изгореното място. Ще се убедите, че това ще ви облекчи.

• Захарта е капан за насекомите. Направете сироп от захар и вода в отношение 2:1. Загрейте го на котлон, докато заври. След като сместа се охлади, я оставете покрай прозореца в буркан. Лепкавата течност е същински капан за буболечки.

• Лъжичка захар помага на децата да глътнат по-лесно горчиво лекарство. Както самата Мери Попинз казва, а проучванията също посочват, бебетата и малките дечица реагират много по-лесно на третирането с лекарствени медикаменти, когато предварително им е било дадено нещо сладко.

• Захарта задържа тестените и сладкарските изделия пресни за по-дълго. Добавете няколко бучки захар в кутията за хляб или кутията с меденки и печените продукти ще запазят свежестта си повече, отколкото сте предполагали.

• Захарта е естествен пилинг продукт за кожата. Смесете захар с малко зехтин и след това разтрийте сместа по ръцете си. Всички мазнини и нечистотии по тях ще изчезнат.

• Захарта изтребва хлебарки! Да, въпреки че сладките кристали могат да бъдат най-добрите приятели на буболечките, в комбинация с бакпулвер те се превръщат в техния най-голям враг. Смесете 2 супени лъжици захар и 2 супени лъжици бакпулвер. Сместа поръсете на всички места, където подозирате, че биха могли да живеят хлебарки. Повтаряйте тази процедура веднъж на около 10 дни.

• Захарта помага за зарастването на раните. Да, вярно! Проучванията показват, че поръсване с малко захар върху раната, преди почистването ѝ и превързването ѝ, помага за убиването на бактериите.

• Любители сте на градинарството, но ви тревожат нематодите (кръгли червеи вредители)? Поръсете почвата около растенията със захар. Това ще насърчи полезните за посевите червеи да се размножават и по този начин да създадат враждебна среда срещу нематодите.

• Захарта пази сирената от мухъл и плесен. Сложете няколко бучки захар заедно със сиренето в кутиийка с капак, който уплътнява и не пропуска въздух. Сиренето ще издържи по-дълго свежо, отколкото предполагате.

А сега вече убедихте ли се, че сладкото изкушение невинаги е вредно?

Припомнете си още:

Подсладители и захари

Как да познаем колко захар има в храните

Какво ви очаква, ако спрете да ядете захар

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти