За ползата от шам фъстъка

За ползата от шам фъстъка
Снимка: Thinkstock

Ядките на шам фъстъка имат уникален хранителен профил - те са особено богати на растителни стероли, каротеноиди, токофероли ( витамин Е) и аргинин. В шам фъстъка се съдържа голямо количество антиоксиданти, белтъчини и хранителни влакна. Тези вещества помагат за нормализирането на кръвното налягане и нивото на холестерола в кръвоносните съдове. А именно от тези фактори зависи до голяма степен еректилната функция.

Шам фъстъкът помага за подобряване на кръвообръщението в тъканите на половия член и малкия таз и следователно способства за засилването на мъжката сила. 

Еректилната дисфункция е заболяване, което понижава притока на кръв към пениса и най-често е придружено от хронични заболявания - като диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол.

Известно е, че атеросклерозата в периферните артерии допринася за намаляване на притока на кръв. Атеросклерозата обикновено се предхожда от ендотелна дисфункция, която намалява наличността на азотен оксид в организма, което води до нарушена регулация на кръвния поток.

Тъй като шам фъстъкът спомага за понижаване на холестерола и е богат на аргинин (който помага за производството на азотен оксид), учени са провели експеримент, с който да тестват дали консумацията на тази ядка би могла да засили еректилната функция при мъже, страдащи от еректилна дисфунция.

За целта 17 мъже с еректилна дисфункция били подложени на хранителен режим с прием на шам фъстък. Те трябвало да консумират около 100 гр. от ядките всеки ден в продължение на 21 дена. В края на третата седмица при всички участници в експеримента се наблюдало подобрение.

Еректилната функция била оценявана от доклади на пациентите, участвали в проучването, а също и чрез измерване на кръвния поток с ултразвук.

След обобщаване на данните, се потвърдило, че притокът на кръв към пениса се е ускорил и еректилната функция, въз основа на докладите на субектите, се е подобрила. Нивата на холестерола също се нормализирали.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол