За една по-здравословна закуска

За една по-здравословна закуска
Снимка: Thinkstock

Едни си представят закуската като най-обилното хранене за деня, други предпочитат да хапнат банан на крак или да изпият кафе в офиса преди да започнат работа. За някои пък закуската е по-скоро ранен обяд.

Диетолозите не могат да стигнат до единодушно мнение дали сутрин е препоръчително или не да се закусва, по-скоро това всеки може да прецени сам за себе си спрямо метаболизма си.

Ако сте от хората, които задължително искат да сложат нещо в устата, преди да започнат със задачите за деня, то от Shine.yahoo дават няколко съвета как да превърнете закуската в по-здравословно хранене.

Като начало, изключете пърженото и мазното. Да, бухтичките и мекичките като тези на баба от детските спомени, са нещо изключително вкусно и засищащо.

Но първо, че пречат на талията ви да бъде тънка и красива, и второ, че ще ви лишат от дозата енергия, която ви е нужна в началото на деня, ще ви стане тежко и ще искате по-скоро да се върнете обратно в леглото.

Прясно или кисело мляко като допълнение винаги е добра идея, освен ако не сте почитатели на веганския хранителен режим.

Плодовете и зеленчуците са много добро разнообразие на закуската, както и овесените ядки. Те се приготвят бързо и лесно, а и са вкусни и здравословни.

Освен чашата кафе, е препоръчително да изпиете и една от прясно изцеден плодов сок. Лимонената вода също е много добър вариант за допълнение на сутрешното меню. За ценните свойства на този своеобразен коктейл можете да прочетете повече тук.

Ако имате времето и желанието, спокойно можете да експериментирате сутрин да закусвате шейк, приготвен от различни плодове и зеленчуци. ТУК можете да намерите различни рецепти за направата на подобна напитка, споделени от звездни дами като Миранда Кър и Гуинет Полтроу.

За тези, които нямат почти никакво време сутрин, а чувстват глад, веднага можем да дадем решение – шепа с микс от сурови ядки и сушени плодове е елементарна закуска, която освен, че е здравословна и полезна, ще ви държи сити за по-дълго време.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти