Храни, които ви лишават от енергия

Храни, които ви лишават от енергия
Снимка: Thinkstock

Всичко, което ядете, се отразява по конкретен начин на тялото ви.

Както има храни, които ви помагат да отслабнете или да качите килограми, така има и такива, които могат да ви заредят с енергия или точно обратното – да ви лишат от такава и да ви накарат да се чувствате изморени и отпуснати.

Ето и кои са най-големите врагове на прилива на сила и енергичност.

Захарта
Рафинираните въглехидрати ви дават енергия, но това трае твърде кратко. Рязкото покачване на кръвната захар спира производството на определени вещества в мозъка, които са отговорни за желанието ви за движение. Затова забравете за бисквити, вафли и понички и се насочете към нещо с протеини.

Енергии напитки
Те вършат чудесна работа, когато се налага да се разсъните бързо, но също като със захарта, ефектът им е краткосрочен. Резултатът след края на ефекта ще е рязък спад в кръвната захар и ще се чувствате по-изцедени и уморени от преди.

Мазни храни
Те може да са много вкусни, но както ви е добре известно се отразяват ужасно на фигурата и здравето ви. Освен това намаляват и желанието за движение, тъй като са трудно смилаеми. Мазните храни се отразяват зле и върху краткосрочната памет и функцията на мускулите.

Бедни на желязо храни
Желязото ви помага да горите енергия и съответно калории. Това ще рече, че като имате недостиг на желязо в организма, ще се чувствате много отпаднали. Ако се почувствате уморени следобяд, хапнете шепа сурови тиквени семки, които са богати на желязо и ще усетите прилива на сили.

Нередовно хранене
Няма как да очаквате да пропускате обяд или вечеря и да се чувствате енергични. Липсата на храна кара тялото да превключи на защитен режим и да пести енергия. Освен това първото, което почва да се разгражда е мускулна маса, а не мастна. Затова не си правите услуга, ако не се храните редовно и здравословно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти