Родопското чудо зеолитова вода - всичко, което трябва да знаем за нея

жена вода
Снимка: iStock

Клиноптилолитът (наричан още зеолит) e едно от най-изучаваните неща на планетата,  обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му използване в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката, медицината.

Казват, че нашите сънародници живеещи в Родопите от десетки години го използват в ежедневието си – слагат го във водата си, дори в храната и са сред едни от най-здравите дълголетници в родината ни.

5 тайнствени места в България, които да посетите до края на 2024

Истински дар от майката Природа, зеолитът едва наскоро разкри свойствата си, подобно на много други “чудодейни”, но безкрайно простички лекове, напълно достъпни за хората и наистина действащи.

Клиноптилолитът се счита за напълно безопасен и нетоксичен за перорално приложение при хора и животни.

Той е порест минерал, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Той е мощен адсорбент. На микроскопско ниво се вижда, че скелетът му има структурата на пчелна пита, с високопорьозна и обширна реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Именно тази структура придава на клиноптилолита уникални свойства.

Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност минералът клиноптилолит да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптиолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Той има силно въздействие върху човешкия организъм. Пречиства отровите в организма, поети чрез въздуха и храната. 

Какви са всички чудодейни свойства на зеолитовата вода, можете да научите в галерията ни!

Полезните свойства на зеолитовата вода

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти