Вкусният червен зеленчук с неподозирани свойства

Историята на репичката започва от Средна Азия. Отглежда се като зеленчукова култура от около 1000 г.пр.Хр. в Егпет, Китай, Япония, Рим и Гърция, a днес вече и в цял свят.

Има основно две групи сортове - европейски и китайски. У нас се култивират европейските форми. Репичката е студоустойчиво и светлолюбиво растение с къс вегетационен период

репички
Снимка: Pxhere

Цветът на репичката може да каже много за нейното качество – ако е проядена от червеи, ще има вишневочервени нишковидни петна.

Освен свежи и вкусни, репичките са и много полезни със своето богато съдържание на ензими, минерални соли и витамини, а каналът „Баба знае“ ни разказва за най-полезните свойства на репичките. 

Вижте ги в галерията >>>

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

През декември най-много ми се...

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент